Færre henvendelser gjør at både koronatelefonen og testing stenger i helgene framover. Dette vil gjelde fra førstkommende helg.

- Det er god kapasitet og vi har mulighet til å teste flere enn vi gjør i dag på hverdagene, sier kommunalsjef for helse og mestring, Kristin Wangen.

Etter en høst med høy aktivitet på koronatelefonen, både på ukedager og helg, har antallet henvendelser gått drastisk ned. Fra 1. oktober blir det derfor lagt opp til at all testing skal foregå på hverdagene.

- Alle som ringer koronatelefonen får avtale om testing samme dag, sier Wangen, som presiserer at det gjøres løpende vurdering av behovet for åpningstid sett i lys av smittesituasjon og etterspørselen fra innbyggerne. Skulle behovet øke er vi i stand til å trappe opp tilbudet igjen på kort varsel.

Fra 1. oktober er koronatelefonen 900 31 260 åpen mandag til fredag fra 08:00 til 12:00. Der kan du ringe for å bestille test eller få svar på andre spørsmål vedrørende Covid-19. Husk at du også kan stille generelle spørsmål på vår e-posttjeneste: korona@orkland.kommune.no


orkland.kommune.no/korona