3. juledag klokken 16:00 blir det direktesendt digital jule-allsangstund fra låven til Marit Selbæk og Jon Ola Lien i Lensvik. Sendingen følger du på Facebook og på kommunens hjemmesider.

– Vi tror dette kan bli hyggelig for alle som bor på institusjoner, men også for alle hjemmeboende seniorer og alle andre som synes det er hyggelig å synge julesanger, sier Jon Ola Lien, som er både ideskaper og den som vil stå som produsent av sendingen. Jon Ola har lang erfaring med TV-produksjon i Norge, og driver i dag sitt eget selskap med base i Lensvik.

Tekster sangene

Hans kone Marit arbeider til daglig med sang og musikk, hovedsakelig som frilanser. Hun underviser også innen musikk, og jobber i kirken. Dessuten har hun et engasjement gjennom den kulturelle spaserstokken, og er godt kjent gjennom opptredener på eldreinstitusjonene i Orkland. I programmet 3. juledag vil hun synge og spille piano, mens hun får god hjelp av mor og datter, Stine og Ane Svanem, til å framføre velkjente juletoner.

– Vi legger vekt på at dette skal være et allsangprogram, og derfor vil vi selvsagt tekste alle sanginnslagene, sier Jon Ola.

Pandemi-ide

Ideen om å bidra med musikalske innslag via internett startet egentlig under pandemitiden, da det oppstod nye behov for tiltak som kunne erstatte det å møtes fysisk.

– Sammen fant vi ut at vi kunne lage et enkelt TV-studio i den ubenyttede låven vår i Lensvik. Herfra ble det laget en hel del programmer som vi fikk gode tilbakemeldinger på, og som ble benyttet svært mye av institusjonene som Marit jevnlig har allsangtreff på. Mye tydet på programmene ga en følelse av kontakt med lokalsamfunnet i en tid da de eldre ble helt isolert fra omverdenen, forteller Jon Ola, som sier de har fått mange henvendelser fra publikum som lurer på om det kommer flere programmer fra låven.

Det gjør det altså 3. juledag, tirsdag 27. desember fra klokken 16:00.

Direkte og i opptak

– Programmet vil vare cirka en time og passer bra under ettermiddagskaffen på institusjonene og forhåpentligvis til alle andre som vi ha en hyggelig sangstund sammen med oss, sier Jon Ola Lien, som også lover at programmet blir liggende tilgjengelig på Facebooksiden i hele romjula, slik at alle kan se det i opptak.

Her kan du se noen av programmene som er laget