- Vi ønsker å vise mangfoldet som elevene våre representerer og samtidig løfte fram  integreringsarbeidet som skjer i Orkland.

Ordene tilhører Hege Øksnes, enhetsleder for Integrering i Orkland, som til daglig har ansvaret for elever fra mer enn 20 land som lærer å snakke og skrive norsk.

Hege_Øksnes_COL_500.jpg
Hege Øknes 

Voksenopplæringa inviterer nemlig alle interesserte til å treffes på Follo, torsdag 13. februar mellom klokken 10.00 til 14.00. Der er det duket for et rikholdig program med både kulturinnslag, språkkurs, mat, kunst og spennende tradisjoner. Hva sies om eksotiske smakebiter av mat fra hele verden, sang, dans og muligheter for å lære deg noen enkle fraser arabisk, finsk eller portugisisk?

Hele programmet for dagen finner du her 

Integreringsdagen2_1200x800.jpgDet var smaksprøver fra flere land under fjorårets arrangement, og mange benyttet anledningen til å ta turen innom arrangementet.

- Vi lover en dag fylt med innhold, hvor mange deler kunnskap og erfaringer, og blir bedre kjent med hverandre, sier Øksnes, som legger til at dette er et åpent arrangement, helt gratis og reklamefritt, selv om vi har fått med oss flere gode merkevareaktører.

Integreringsdagen3_1200x800.jpgKulturinnslag hører med. Bildet er tatt under fjorårets internasjonale kulturkveld i kulturhuset.

Hun trekker fram både Røde Kors og bedrifter som Norsk Kylling og Rusta, der de to sistnevnte i samarbeid med NAV vil orientere om sin virksomhet, samt dele kunnskap om arbeidsmarkedet i distriktet.

- Vi er svært glad for at lokale bedrifter stiller opp og på den måten gjør seg tilgjengelig for flyktninger og innvandrere som får mulighet til å stille spørsmål og knytte kontakt, sier Øksnes, som håper mange vil ta en tur innom på torsdag.

Arrangementet foregår i Voksenopplæringas lokaler i det gamle gymnastikkbygget på høyre side når du kommer opp på Follo-platået.