Orkanger frivilligsentral, Orkland Røde Kors, Den norske kirke og Sanitetsforeningen går i år sammen om å arrangere julaften for alle som ønsker noen å feire sammen med.  

Se for deg Orkland før jul. Innhyllet i vinterens magi med hvit snø og forventning om julefred og hyggelige dager med familie og venner. Julen ringes inn og en pyntet familie samles rundt middagsbordet. 

Ikke all har det slik. For noen er jula den vanskeligste tida i året. Kanskje er det en tid for både savn, sorg og ensomhet? 

Åpent for alle 

Det vil Olga Irmina Ucinska på Orkanger frivilligsentral og hennes gode medhjelpere gjøre noe med. På selveste julaften, fra klokken 16:00 til 20:00 vil Bårdshaug Herregård åpne dørene for en hyggelig julekveld for alle som har lyst. 

– Der blir det servert varm julemiddag, gløgg, kaffe og nybakte kaker. Det vil bli sunget julesanger og kanskje kommer nissen, sier Olga, som på denne måten ønsker å skape en hjertevarm bro mellom frivillige organisasjoner og lokalsamfunnet. 

Frivilligheten går sammen 

Med seg i arrangementskomiteen har hun Gunnar Lysholm og Gøril Fjellstad fra Røde Kors, Ingrid Holte Karlsen og Ingrid Groeggen fra Den norske kirke og Marit Øien, Lisa Ofstad og Tove Eli Larsson fra Sanitetsforeningen.  

Olga er spesielt glad for at Bårdshaug Herregård åpner lokalene helt gratis i anledning julefeiringen, noe som vil skape en helt spesiell julestemning for de som kommer.  

Påmelding innen 1. desember 

For å melde deg på, kan du kontakte Orkanger frivilligsentral på telefon 48 14 94 60 innen 1. desember. Egenandelen for voksne deltakere er kun 100 kroner, mens barn deltar gratis. Egenandelen dekker mat og drikke, dessert, kaffe, kaker og all juleglede. 

Olga understreker at arrangementet er rusfritt og familievennlig, og alle er velkomne.  

Kunne du tenke deg å bidra som frivillig? 

Arrangementskomiteen ønsker seg gjerne flere frivillige som kan tenke seg å tilbringe julaften på Bårdshaug Herregård og hjelpe til å lage en hyggelig kveld og fellesskap for andre. 

– Det er bare å ta kontakt på samme telefonnummer som nevnt ovenfor, avslutter Olga Irmina Ucinska, som håper at innbyggerne kan være flinke å tipse hverandre om dette gode tiltaket.