Teatersjef Arne Fagerholt og Turneteateret i Trøndelag har satt søkelyset på det å være barn i en tid der influensere og sosiale medier er en viktig del av livet, og kanskje ikke alltid like sunt?

Tankevekkende og gjenkjennbart. Det var nok omkvedet blant publikum som hadde tatt turen til Orkland kulturhus sist torsdag, der det var turnépremierere på forestillingen Instamamma. Dette var teatersjef Arne Fagerholts første produksjon som sjef for teatret, som skal turnere i hele fylket med stykket etter turnépremieren på Orkanger.

Markerte turnestarten

Fagerholt, som fram til 1.mars i år var avdelingsleder for kulturformidling i Orkland kommune, hadde et sterkt ønske om å starte sin første turné i sin hjemkommune. Etter forestillingen var det rigget til en enkel mottakelse der både skuespillere, teatersjef og spesielt inviterte deltok. Både ny og avtroppende ordfører, varaordfører, nyvalgte politikere og kommunedirektør var spesielt invitert.

Influensere påvirker barn

Vår tids influensere utgjør en stor del av hverdagen for mange, noe handlingen i teaterstykket med all tydelighet viser. Selv om stykket selvsagt setter ting på spissen er det liten tvil om at det representerer et tidsbilde av det å leve i 2023. Arne Fagerholt holdt en kort tale der han framhevet betydningen av at foreldre og andre voksne må snakke med barna om den digitale verden de vokser opp i.

– Vi må forstå at tematikken og språksjargongen i vårt stykke er en del av den realiteten barn vokser opp med i dag, og vi som voksne har ikke oversikt over de konsekvensene det har for barna.  

Scenekunst og kompetansesenter

Turnéteatret i Trøndelag eies av Trøndelag fylkeskommune og har base i Verdal. Teatret produserer og formidler profesjonell scenekunst i hele fylket, og har også en rolle som kompetansesenter for fylkets amatørteatre. Teatrets historie startet med etableringen av Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983. Formålet var å bidra til kvalitetsheving av amatørteatret gjennom kontakt med profesjonelle teaterarbeidere.  

Her kan du lese mer om Turnéteatret i Trøndelag