I går ble ytterligere en person påvist med koronasmitte i Orkland. Dette tilfellet relateres til det første smittetilfellet i vår kommune, som ble kjent tirsdag kveld. I dag ble det kjent at ytterligere en i samme smittekrets har fått påvist smitte. I tillegg er det også påvist et nytt tilfelle utenfor denne smittekretsen. Kommuneoverlegen rapporterer at de smittede har det bra og får behandling hjemme. Han opplyser også at nødvendig kartleggingsarbeid er gjennomført.

En merkelig, unormal uke ligger snart bak oss. Med hånden på hjertet; vi kjenner vel allerede at vi lengter tilbake til de vanlige dagene da vi holdt på med, ja nettopp, de helt vanlige tingene. Da vi dro på jobben, i barnehagen og på skolen. Vi var sosiale, var med på fritidsaktiviteter, gikk på kino og planla hyttetur i helga.

Sånn blir det nok igjen, men det er du og jeg som bestemmer hvor lang tid dette tar. Følg myndighetenes oppfordringer!

Nye rutiner

Sivilforsvaret 1[1].JPGSivilforsvaret var klare for innsats, og rigget raskt opp teltet. Foto: Arnt Tronvoll

I går ble det innført nye rutiner for prøvetaking. I samarbeid med Sivilforsvaret er det satt opp et telt mellom kulturhuset og Thamspaviljongen på Orkanger. Der skal alle som får beskjed møte opp i bil. Du skal bli sittende i bilen til våre prøvetakere har sørget for at prøven er tatt. Deretter kjører du rett hjem igjen og blir der. For tiden er det kapasitetsutfordringer på St.Olavs hospitals laboratorium, så det går nok et par dager til du får svar.
Husk at du ikke kan møte opp til prøvetaking uten at det er avtalt på forhånd!

Helsearbeidere

Du har kanskje fått med deg at vi ønsker å rekruttere helsearbeidere som ønsker å trå til i en vanskelig situasjon. Presset på dem som jobber i helsesektoren er stort, mange er i karantene og etter hvert vil det bli behov for ekstra ressurser.

-I første omgang ønsker vi bare en oversikt over tilgjengelig helsepersonell. Dersom vi kommer i en situasjon med mangel på personell, tar vi direkte kontakt med deg, sier kommunalsjef Kristin Wangen.

Har du helsefaglig kompetanse?

Nettmøte med statsråden

Vår nye utdannings- og integreringsminister Guri Melby har travle dager for tiden. I går formiddag tok hun seg likevel tid til å møte skole- og barnehageledere i Orkland til et nettmøte. Møtet gjorde inntrykk på statsråden, som har god kjennskap til regionen. Hyggelig hilsen fra henne kom på e-post samme ettermiddag.

Disse sakene kan du lese i fullversjon på våre nettsider, hvor du også finner svært mye annen oppdatert informasjon.

Snakk med Kari

kari_orkland_200302 (002).png

På nettsiden treffer du også Kari, eller Kommune-Kari, som er hennes fulle navn. Hun er Orkland kommunes chatrobot, jobber 24/7/365 og kan svare på mange spørsmål, også om korona. I de siste dagene har hun lært seg mye nytt om pandemien – test henne!

Informasjonstjenesten

Fortsett gjerne å bruke vår informasjonstjeneste på telefon og e-post:

Telefonen 900 31 260 er åpen fra 10:00 til 20:00 alle dager.

e-posttjeneste: korona@orkland.kommune.no er også betjent fra 10:00 til 20:00 alle dager.

Der kan du snakke med fagpersoner om spørsmål knyttet til lokal smittesituasjon og karantenebestemmelser. Du kan også stille andre generelle spørsmål. Henvendelser vil bli besvart så raskt som mulig.

Vi minner også om vår nye tjeneste, som ble lansert på onsdag - Barn og unges koronatelefon

Barn og unge som trenger noen å snakke med kan ringe 902 73 454

Tjenesten er åpen hver dag mellom 09:00 til 14:00

Viktig

Henvendelser knyttet til egen helsesituasjon skal ikke gå til noen av tjenestene nevnt ovenfor.

Har du mistanke om at du kan være smittet, ta kontakt med din fastlege på dagtid eller legevakt på telefon 116 117 på kveld og helg.

Hold humøret oppe!

Sammen bygger vi #Orkland #kaldthodevarmthjerte