Fra og med torsdag 10. november er Njardar gate fysisk stengt med bom der den krysser Orkdalsveien. Årsaken er dårlig siktforhold og relativt stor risiko for ulykker mellom harde og myke trafikanter.

Det har i lengre tid vært påpekt, av blant annet trafikksikkerhetsutvalget i Orkland kommune, at krysset Njardargate-Orkdalsveien på Orkanger er et uoversiktlig kryss, og det har vært etterlyst tiltak for å forebygge ulykker. Derfor er det nå bestemt at Njardar gate blir permanent fysisk stengt for biltrafikk ved dette veikrysset.

– Tiltaket vil eliminere biltrafikken, samt bidra til at syklende og gående vil ledes til større avstand fra hushjørnet som gir dårlig sikt i krysset, sier Svein Olav Semundset, som er ingeniør ved samferdsel i Orkland kommune.

Han forteller at det samtidig med oppsetting av bommen, blir satt opp skilt for blindveg i krysset mellom Njardar gate og John Kolbanussens gate.

Beboere i området er orientert om endringen via kommunens SMS-varsling.

– Vi håper med dette at de fleste slipper å kjøre «bomtur» inn i blindvegen, og at dette tiltaket vil føre til tryggere ferdsel i området, sier Semundset.