Gutta fra Drammen koser seg med god mat og drikke, løser verdensproblemer og deler gamle halvsanne fiskeskrøner i Varghølen.  

Orkla har lagt den vanligvis så fine uteplassen under vann, der den renner brun og frådende forbi fiskeplassen på Vormstad. Ekstremværet var forholdsvis snill med Trøndelag denne uka, men for elvefiskerne i Orkla satte rampegutten Hans en foreløpig bråstopp for fisket.

Gode matopplevelser

– En flomstor elv tar vi med knusende ro. Det er naturen, og den bestemmer vi ikke over. Det har vært flom i tidligere tider, vi har det nå og det vil vi helt sikkert oppleve igjen, sier Dag Sjøgren, som har fått ekstra god tid til å forberede kulinariske måltider for sine fiskekamerater så langt denne uka.

Godt miljø og kameratskap

Hvert år siden 2001 har kameratgjengen besøkt fiskeplassen Varghølen i uke 32. Uka er nærmest hellig og er behørig plottet inn i kalenderen for flere år framover. Fiskelykken har variert gjennom alle år, men den er uansett ikke det viktigste. Det er vennskapet, historiene, diskusjonene, matopplevelsene og det å bo ved en elv en hel uke som får dem til å ta turen til Trøndelag hvert år.

– Selvsagt er det artig å få fisk, og vi tilbringer vanligvis mange timer i elva. Vi er glade i Orkla og følger med på den lokale Laksebørsen for å få med oss fangstrapporten, sier Johnny Korsbøen, som håper at vannstanden i Orkla vil synke, slik at de kan få noen fine fiskedøgn resten av uka.

Ingen alvorlige skader

I nyhetene har vi sett at ekstremværet har gjort stor skade over store deler av østlandsområdet, og fortsatt ser det ut til at vannet vil sette sitt preg på dagene framover med oversvømte boligområder, stengte veier og jernbanestrekninger.

– Vi har så langt ikke fått meldinger om skader av alvorlig karakter i Orkland, sier kommunalsjef for samfunn, Lavrans Skuterud.

I forkant av uværet var mannskap fra tekniske tjenester ute i felten og sjekket status på kjente utfordringer som rør under veier, sluk og bekkefar for å forebygge så godt som mulig. I ettertid ser det ut til at det meste har forløpt uten de store problemene, selv om det har vært noe problematikk med tilbakeslag på enkelte pumpestasjoner.    

Håp om fisk

Værmeldingen mot helga ser bra ut for Orkland sin del. Yr.no melder om gløtt av sol, forholdsvis gode temperaturer, men med enkelte mindre regnbyger innimellom. Det betyr at vi kan senke skuldrene for denne gang og kanskje betyr det litt fiskelykke for karene fra Drammen. Skitt fiske!