- Uansett hvilken rolle dere har hatt i Orkland kommune og tidligere kommuner, så har dere alle gjort en veldig viktig jobb. Dere kan være stolte av et langt og innholdsrikt yrkesliv. På vegne av kommunen vil jeg takke dere for innsatsen, sa ordfører Oddbjørn Bang under avtakkingen av årets pensjonister i Orkland kommune.

Orkland kommune arrangerte tirsdag 30. november en festmiddag på Bårdshaug Herregård i Orkanger som avtakking av de som i løpet av 2021 har gått eller går av med pensjon i Orkland kommune. Til stede var ordfører, 37 pensjonister og representanter fra ledelsen.

Mimre og dele minner

Personalsjef i Orkland kommune Stein Arne Jakobsen var toastmaster og seremonimester for middagen, avtakkingen og utdelingen av gaver. Arrangementet startet med aperitiff før kommunedirektør Ingvill Kvernmo ønsket velkommen til festmiddagen.- Etter et langt yrkesliv så er det naturlig at dere har både gode og dårlige minner. Det er opplevelser vi alle har i løpet av et yrkesliv. I kveld skal vi kose oss, og så håper jeg at dere vil mimre og dele gode minner og opplevelser med de dere sitter på bord sammen med. Dere har lagt ned en stor innsats og i kveld så feirer vi dere. Tusen takk for jobben dere har gjort, sa Kvernmo i sin velkomsttale.

Stor utvikling og omstillingsevne

Det ble servert treretters middag i festsalen på Bårdshaug Herregård og etter hovedretten imponerte 11 år gamle Lea Angelica med fantastisk opera i sine vakre fremføringer av Händels «Lascia ch’io pianga» og «Puccinis O Mio Babbino Caro».

Mellom de to fremføringene til Lea Angelica holdt ordfører Oddbjørn Bang en tale hvor han blant annet reflekterte over den store samfunnsutviklingen de som har hatt et langt yrkesliv har opplevd.

- Flere av dere har hatt hele sitt yrkesliv i kommunen og har i disse årene opplevd en enorm utvikling i kommunal sektor. Fra innføring av tonivå-modellen i kommunene, stor faglig utvikling og IKT sin innmarsj i arbeidslivet. De siste åra har naturlig nok vært preget av kommunesammenslåingen. Å være kommunalt ansatt er krevende. Kravet til omstillingsevne er like stort hos oss som i privat sektor.

Gavekort og rose

Ordføreren reflekterte i sin tale også over overgangen fra yrkesliv til pensjonisttilværelse, og hvilke muligheter det gir.

- Vær stolt av deg selv og de du har rundt deg. Det er viktig å holde aktivitetsnivået oppe, da det gode livet som pensjonist er et aktivt liv. Nå er det mulighet for reising og opplevelser, fritidsinteresser og ikke minst å bruke tid på barn og barnebarn, for de som er så heldige å ha det.

Takk for maten talen ble holdt av Jon Wold, som kan kalle seg pensjonist 1. januar 2022 etter et langt virke som allmennlege og fastlege ved Orkanger Legesenter. Han avsluttet med å lese Jan-Magnus Bruheims fine dikt «Stundom».

Kvelden ble avsluttet med overrekking av en rose og et gavekort til pensjonistene, hvor hver enkelt kom fram og fikk overrakt gavene fra sin representant fra ledelsen og en personlig takk fra ordfører og kommunedirektør.