Tre av de fem gjelder personer med positiv hurtigtest på fredag. De smittede er to voksne, en ungdom og to barn. En barnehage er berørt av ett av de nye smittetilfellene.

To er smittet i egen husholdning, en er smittet i forbindelse med besøk, mens to er smittet etter nærkontakt i annen kommune. Alle er isolert i sine hjem. Koronasituasjonen berører en barnehage og tre skoler i Orkland, og vi oppsummerer under status for disse.

Evjen barnehage

På bakgrunn av et av de nye tilfellene ble en avdeling ved Evjen barnehage tilbudt test i kveld, både barn og voksne. Samtlige hurtigtester viste seg å være negative. Noen barn hadde symptomer og gjennomførte derfor PCR-test. Disse prøvene sendes til St.Olavs hospital for analyse. De dette gjelder må holde seg hjemme til prøvesvaret foreligger. For de øvrige vil det bli gjennomført ny test på onsdag. Alle vil bli informert om dette fra barnehagen.

Grøtte barneskole klasse 4A+B

Den positive hurtigtesten som en av elevene avla, er nå bekreftet med positiv PCR-prøve. Første test for nærkontakter ble gjennomført før helgen og avsluttende dag-5-test gjennomføres ved testteltet ved Orkland rådhus morgen mandag. Informasjon om dette er sendt ut fra skolen.

Meldal barne- og ungdomsskole samt SFO

Det er ikke påvist nye positive tester her. Kun en elev har fått påvist smitte så langt. I morgen mandag gjennomføres dag-5-test på skolen av dem som ønsker det. Egen informasjon er sendt ut fra skolen om dette.

Montessoriskolen på Løkken Verk

Heller ikke her er det påvist flere positive prøver i dag. Totalt ni personer ved skolen er konstatert smittet, en lærer og åtte elever. Det viser seg at det har vært en god del kontakt og krysninger på fritiden. Derfor ble elever som ennå ikke har fått påvist smitte fra i dag satt i karantene fram til torsdag. Da tilbys det ny testing ved skolen. Det er sendt ut egen informasjon fra skolen til foresatte og elever om dette.

Vi minner igjen om de generelle smittevernreglene. Kjenner du på symptomer – ikke nøl med å bestille deg test. Vår koronatelefon 900 31 260 er åpen alle hverdager mellom 10:00 til 14:00.

Takk for at du bidrar!


orkland.kommune.no/korona