Det er utstedt rødt varsel om flom, jord- og flomskredvarsel for deler av Trøndelag. Statsforvalteren ber kommunene om å være forberedt og iverksette nødvendige forbyggende tiltak.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) oppgraderte søndag sitt varsel farevarsel for flom, jord- og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Sør-Norge. Det er varslet mye nedbør mandag og tirsdag i hele Trøndelag.

– Selv om det røde varselet ikke ser ut til å omfatte Orkland direkte, endres prognosene raskt og konsekvensene lokalt kan bli meget store. Vi er klar til innsats dersom det skulle bli nødvendig, sier kommunalsjef for samfunn, Lavrans Skuterud, som opplyser at ansatte som fortsatt har ferie vil stille på kort varsel dersom situasjonen skulle kreve det.

Skuterud opplyser også at de tekniske vaktene er i ferd med å sjekke status på kjente utfordringer som rør under veier, sluk og bekkefar for å forebygge så godt som mulig.

Det er foreløpig oransje og gult farenivå i våre områder av fylket, men det er ventet at vannføringen i bekker og elver vil øke i løpet av mandagen på grunn av store nedbørsmengder. Kommunen ber innbyggerne å følge med på nettsidene varsom.no og yr.no for å oppdatere seg på lokale forhold, og følge de råd som myndighetene gir.

– Orkland kommune vil følge situasjonen tett utover mandagen. Vi vurderer situasjonen fortløpende i samarbeid med Statsforvalteren og vil komme med ytterligere informasjon til innbyggerne dersom situasjonen tilsier det, sier Lavrans Skuterud.

Vi gjør oppmerksom på at ved fare for liv og helse må du kontakte nødetatene brann på 110, politi på 112 eller helse på 113.

Dersom du opplever noe som kommunen bør vite om angående vannføring etc., ringer du kommunens sentralbord på 72 46 30 00 på dagtid. Utenom ordinær åpningstid, ringer du teknisk beredskapsvakt på telefon 72 46 73 73.