Hva gjør du hjemme hos deg selv hvis det skulle oppstå en krisesituasjon i samfunnet? Tenker at dette går over og ting blir normalt igjen. Hva om det tar litt tid? Er du og familien klar for å være selvforsynt med mat, varme og vann?

Sanitetsforeningene og helselagene er denne uka på stand ved kjøpesentrene og i flere av dagligvarebutikkene i Orkland for å rette søkelyset på dette temaet. Der viser de fram hvilke varer du bør ha tilgjengelig hjemme hos deg dersom en krisesituasjon skulle oppstå, snakker med folk og deler ut informasjonsmateriell.

Hvert år arrangeres egenberedskapsuka i regi av Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB) i samarbeid med kommuner over hele landet. Det er ulike tema hvert år og i år handler det om å øve. Det handler om å øve på å planlegge og gjøre tiltak for å forberede seg på mulige kriser og naturkatastrofer, slik at man har bedre sjanse til å klare seg selv.

Her kan du teste deg selv på hvordan det ligger an med deg og din husstand

Vi anbefaler at du bruker den nasjonale egenberedskapsuke til å sjekke at du har det du trenger hjemme og til å tenke gjennom hva du ville ha gjort i en krisesituasjon.

sikkerhverdag.no finner du også annen relevant informasjon om temaet.