Forvebrua gjenåpnes i løpet av tirsdag 31. oktober. Det betyr at trafikkomleggingen knyttet til vedlikeholdsarbeidet på Bårdshaug bru starter natt til onsdag 1. november. Dette meldte Statens vegvesen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Vi måtte se an konklusjonene til fylkeskommunen som eier Forvebrua, men når vi nå vet at den er utbedret og gjenåpnes, starter vi så raskt som mulig med trafikkomleggingen og vedlikeholdsarbeidene på E39 Bårdshaug bru, sier byggeleder Håkon Ødegård Alstad i Statens vegvesen.

Mandag ble det kjent at Forve bru åpner igjen på dagtid tirsdag 31. oktober etter å ha vært stengt for helt nødvendig vedlikehold.

Samfunnsøkonomisk

Det er omfattende og nødvendige vedlikeholdsarbeider som skal gjøres på E39 Bårdshaug bru.

– Det er på høy tid at disse arbeidene gjennomføres og de vil forlenge levetida til brua. Det er både bærekraftig og samfunnsøkonomisk å ta godt vare på det vi har, sier Alstad.

Vær oppmerksom og følg skilting!

– En så omfattende omlegging av trafikkmønster er alltid krevende, og vi forventer at det blir noen utfordringer i begynnelsen. Vi oppfordrer til at både bilister, næringstransport og myke trafikanter er spesielt oppmerksomme nå ved oppstart, følger skilting og avpasser farten. Vi kommer til å ha en tett oppfølging av omkjøringen nå ved oppstarten.  

Slik skal arbeidet foregå

I en pressemelding 25. oktober redegjør Statens vegvesen for trafikkomleggingen og arbeidene som skal gjøres:

Vedlikehold E39 Bårdshaug bru i Orkanger

Du finner mer informasjon på prosjektets egen nettside:

E39 Bårdshaug bru | Statens vegvesen