Torsdag 7. desember var det offisiell åpning i Meldal kommunehus. Etter en lengre oppussing- og innflyttingsperiode ble huset offisielt åpnet av ordfører Hanne Nyhus.

Orkland er en av fylkets største landbrukskommuner, der næringa preges av høy kompetanse og stort pågangsmot. De dominerende produksjonene er kumelk, storfekjøtt, egg, kylling, korn og tømmer. Selv om Orkland tradisjonelt har blitt sett på som industrikommune utgjør primærnæringene viktige bærebjelker i kommunens næringsliv.

Flere aktører

Ordfører Hanne Nyhus foretok den offisielle åpningen. 

Kommunens enhet for landbruk og naturforvaltning er del av Landbrukssenteret Midt. Sammen utgjør de nå tyngdepunktet i det nye kontorfellesskapet i Meldal sentrum. I tillegg har noen øvrige kommunale enheter, Orkland kirkelige fellesråd og Meldal kirkekontor tilhold i bygget, som fortsatt har god plass til flere aktører.

– I tillegg til å være her har vi også et avdelingskontor i Lensvik kommunehus og tilgang til kontor i rådhuset på Orkanger, sier enhetsleder for landbruk og naturforvaltning, Siri Eithun, som opplyser at de svarer på spørsmål knyttet til jordbruk, skogbruk, natur, miljø, kulturlandskap, friluftsliv, jakt, fiske og motorferdsel i utmark.

Regionalt kraftsentrum

Eivind Fossmo er pensjonist, men jobbet tidligere hos Meldal Regnskapslag. Han synes det er flott at kommunehuset nå blir fylt opp med tjenester.
Siri Eithun er svært glad for at ressursene er samlet i kommunehuset. 

Landbrukssenteret Midt, som i tillegg til kommunens enhet, består av Orkla fellesforvaltning, Landbrukstjenester i Sør-Trøndelag, Norsk landbruksrådgiving, Meldal Regnskapskontor og prosjektene Orklavassdraget vannområde og Lensa skogprosjekt. Fram til nå har disse tjenestene hatt kontorer i det gamle bankbygget i Løkkenveien 1247.

– På åpningsdagen markerer vi nå at vi har samlet mange av landbrukets tjenesteleverandører under ett tak, og dermed framstår som et kraftsentrum for jord- og skogbruksnæringa i regionen, sier enhetsleder Siri Eithun i Orkland kommune. 

Kompetanseløft

Hun sier det er viktig å beholde kompetansen samlet på denne måten. Selv om det i dag er mange muligheter for kommunikasjon og samarbeidsmuligheter er hun sikker på at tverrfagligheten og kunnskapsdelingen blir bedre når fagfolk er fysisk samlet på ett sted. Det er imidlertid også praktisk for næringsaktørene å kunne treffe flere fagfolk på samme adresse når møter skal gjennomføres.

Uteskoa på

At folk hadde fått med seg åpningsdagen var det liten tvil om. Det var annonsert med kaffe og kakeservering og det strømmet jevnt på med folk som ville få med seg åpningen. Selve den offisielle åpningen var det ordfører Hanne Nyhus som stod for, etter at Vibeke Mehlum fra Landbrukssenteret Midt hadde redegjort for oppussing- og flytteprosessen.

– Selv om de ansatte nå har kontoret sitt ved Meldal kommunehus har de aller fleste «uteskoa på» og mye av arbeidsdagen tilbringes ute i distriktet hos de som har behov for tjenestene, sier Siri Eithun, som kan lokke med at det fortsatt er ledige kontorlokaler dersom noen ønsker seg solide kolleger og et godt arbeidsmiljø.