– Orkland som vertskommune overtar ansvaret for driften av tjenesten på vegne av Skaun og Hitra. Rent praktisk betyr dette at alle de ansatte i tjenesten nå er ansatt i Orkland kommune i enhet Brann og redning, mens brannstasjoner og lignende fortsatt eies av samarbeidskommunene, sier brannsjef i Brann og redning Orkland, Leif Harald Bremnes. 

Det er kommunene selv som finansierer tjenesten i samarbeidskommunene. Det vil med andre ord si at Brann og redning Orkland nå driver tjenesten i tre kommuner med til sammen 32.000 innbyggere, ni brannstasjoner, ett branndepot og 130 ansatte. 

– Brann og redning Orkland har dermed ansvaret for beredskap ved branner og ulykker, men også for det forebyggende arbeidet og feiertjenesten i alle de tre kommunene, sier Bremnes. 

Han forteller videre at tjenesten på Hitra vil videreføres og styrkes. Det er ikke sånn at utrykninger til Hitra skal skje fra Orkanger. 

Vertskommuneavtalen trådte i kraft 1. mars, noe som ble markert med kake og overrekkelse av blomster på Hitra brannstasjon mandag denne uka.