Jula nærmer seg med stormskritt, og også i år arrangerer frivilligsentralene i Orkland sin julegaveaksjon.

– Jula er en flott tid for de fleste i Norge, men for noen kan denne tiden også forbindes med store utgifter som kan gjøre endene vanskeligere å møtes. Vårt ønske er å kunne hjelpe de familiene som slik at barn allikevel kan få gleden av å få en gave på julaften, sier Olga Ucinska ved Orkanger frivilligsentral.

Sammen med Odd Inge Sletvold fra Meldal frivilligsentral står hun for gjennomføringen av årets aksjon, som arrangeres i samarbeid med ulike kommunale hjelpetjenester. På den måten er det mulig å spre tilbudene til familiene som trenger det mest.

Du kan bidra

Frivilligsentralene i Orkland har et stort ønske om å kunne hjelpe alle familier som har behov for det, og inviterer derfor kommunens innbyggere til å være med på aksjonen.

– Vår erfaring er at orklendingene er rause og omtenksomme og virkelig stiller opp for dem som trenger ekstra hjelp. Vi håper derfor at de som har en julegave til overs eller mulighet til å støtte aksjonen med et lite økonomisk bidrag bidrar i år også, sier Ucinska.

Slik bidrar du!

Det er flere måter å bidra til julegaveaksjonen, her er noen av dem:

  • Du kan levere en julegave til Orkanger frivilligsentral i tidsrommet 09:00 – 14:00 mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Frivilligsentralene har behov for gaver til barn i alle aldre. Både praktiske og artige gaver er svært velkomne. Julegavene skal ikke pakkes inn på forhånd - dette gjøres på frivilligsentralene før utkjøring.
  • Selv om det er mange som kjøper inn gaver de har lyst til å gi, må frivilligsentralene gjerne supplere med noen gaveinnkjøp før jul. Derfor kan du også støtte aksjonen økonomisk gjennom å vipse en pengesum til nummer 638220. Du kan også overføre penger til kontonummer 4212.56.11200. Merk da overføringen med “Julegaveaksjonen”.

Frist 8. desember

Alle pengegaver går uavkortet til innkjøp av gaver. Skulle det bli penger til overs i år, vil pengene gå til fremtidige juleaksjoner. Ucinska presiserer at det settes stor pris på både små og store bidrag. Hun ber om at eventuelle julegaver doneres innen fredag 8.desember.

– Da rekker vi å supplere med gaveinnkjøp, pakke inn og kjøre ut gavene til alle før jul. I fellesskap skal vi nok klare å gjennomføre en flott aksjon i år også, sier Olga Ucinska, som på vegne av frivilligsentralene takker ydmykt for alle gaver.