Det er ni år siden terroren rammet Norge. Dagen markeres også i år med en minnemarkering ved 22.juli-monumentet i Gammelosen på Orkanger. Arrangementet er et samarbeid mellom Orkland Arbeiderparti og Orkland kommune.

77 mennesker ble ofre for terrorhandlingen i 2011, på datoen som for alltid vil stå som en mørk dag i landets historie. Under massakren på Utøya ble Sondre Kjøren fra Orkland en av terroristens ofre.

Digital og tradisjonell

Det er tradisjon med både nasjonale og lokale markeringer 22. juli. Den nasjonale støttegruppen og AUF inviterer i år til digitale markeringer fra Regjeringskvartalet og Utøya, grunnet koronapandemien. Markeringene i Regjeringskvartalet og på Utøya vil bli overført direkte på NRK/nett-TV.

I Orkland har man valgt å følge tradisjonen med å gjennomføre minnemarkeringen ved monumentet i Gammelosen, som nå er flyttet noen meter inn i parkområdet ved utsiden av Folkehelsesenteret.

- Vi velger å gjennomføre innenfor de gjeldende smittevernbestemmelsene, sier gruppeleder i Orkland Arbeiderparti, Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen, som opplyser at det vanligvis møtes et 50-talls personer ved de årlige markeringene.

Trude_C_T_Gulbrandsen_COL_500.jpg
Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen. Foto: Silje Asbjørnsen

Program - onsdag 22. juli kl.18:00

  • Musikalske innslag ved Emil Snuruås Rambraut og Finn Vanden Broek
  • Tale og kransnedlegging ved Lisa Marie Husby
  • Appell ved Johannes Hembre Ingul, AUF

Reglement

Grunnet koronasituasjonen vil følgende bestemmelser gjelde:

  • Personer med symptomer skal ikke møte på arrangementet
  • Hold en meters avstand til andre, unntatt personer fra egen husstand
  • Frammøtte vil bli registrert med navn og telefonnummer på liste hos arrangøren