Det sier Astrid Alstad, soneleder for renhold i Orkland sør, som det heter etter at vi ble en ny og større kommune fra nyttår.

Til daglig er hun leder for i alt 15 renholdere som holder kommunale bygg fra Vormstad i nord til Å i sør rene og fine. Skoler, barnehager, eldreinstitusjoner, brannstasjon, landbrukskontor og bibliotek er bare noen av stedene som må holdes i orden.

Astrid Alstad rev.jpg
Astrid Alstad er full av lovord om innsatsen og fleksibiliteten som de ansatte viser. Foto:privat

- Nå under koronaperioden er staben redusert til ti personer. Vi har ansatte som er hjemme med små barn, mens andre er berørt av karantenebestemmelsene, sier Alstad.

Hun forteller at oppgavene i prinsippet er som tidligere, men at man har et enda større søkelys på berøringspunkter. Dessuten tas det ytterligere forsiktighetsregler for de som gjør jobben.

- Vi benytter alltid hansker, men nå bruker vi også munnbind og overholder i tillegg myndighetenes råd om å holde avstand.

Sonelederen sier de ansatte har stor stå på-vilje, og at fleksibilitet i alle retninger er en faktor som må til for å få kabalen til å gå opp

- Vi er færre på jobb. Det betyr mer jobb for dem som er igjen. For noen passer det bedre å jobbe på kveldstid, og med litt smidighet så løser vi det hele, sier Astrid Alstad, som representerer en svært viktig arbeidsgruppe i disse tider.


orkland.kommune.no/korona