Syrstadeng Bil AS på Storås fikk i forrige uke overrakt det synlige beviset på at de nå er en miljøsertifisert bedrift.

Bedriften slutter seg dermed til over 8000 andre virksomheter i Norge som er sertifiserte som Miljøfyrtårn.

– Vi opplever at miljøsertifisering i stadig større grad blir et krav fra kundene våre. Det er også godt for oss å ha et bevis på at vi har ting i orden, og vi er stolte av å ha denne plakaten på veggen, sier Joar Syrstadeng, daglig leder i Syrstadeng Bil AS.

23 ansatte

Det var Syrstadengs far som startet opp bedriften på Kvamsgjerdet på midten av 70–tallet.

I dag har Syrstadeng Bil AS avdelinger ved Storås og Orkanger, og selger både nye og brukte biler av merket Mazda, skog– og hageprodukter fra Husqvarna og snøfresere og snøscootere fra Yamaha.

Bedriften har 23 ansatte på Storås, forteller daglig leder.

– Vi har både bilverksted, bilskadeverksted og landbruksverksted, og fikser alt fra hydralikkslanger til robotklippere, sier han.

–  En betydelig jobb

Syrstadeng forteller at bedriften har lagt ned et solid stykke arbeid i forbindelse med å oppfylle kravene til miljøsertifiseringa.

– Først og fremst handler det om å ha et bevisst forhold til helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen, med grundige gjennomganger knyttet til kjemikaler og ulike risikofaktorer for yrkesskader. Det er også gjort en betydelig jobb når det gjelder dokumentasjon og skriftliggjøring av våre rutiner, sier Syrstadeng.

Har din bedrift tanker om miljøsertifisering? Da kan du lese mer om ordningen på www.miljofyrtarn.no