Årets nasjonaldag blir annerledes. Orkland kommune lager digitalt arrangement og vil krydre sendingen med dine gamle 17. mai-bilder.

Når dette skrives, er det ennå ikke helt bestemt hvordan årets nasjonaldagsfeiring kan gjennomføres. Regjeringens veileder for 17. mai vil foreligge mandag 4. mai, og det vil bli en dialog med de lokale komiteene dagen etter. Regjeringen har fra før avlyst barnetog, samt samling av folk innendørs i skoler og forsamlingshus. Det må også forventes at mye av det som vanligvis arrangeres utendørs i skolegårder og andre offentlige steder, må avlyses av hensyn til pandemisituasjonen.

Lokal TV-sending

Ingvill_Kvernmo_COL_500.jpg
Rådmann Ingvill Kvernmo. Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

- Kommunene har vanligvis ingen sentral rolle i forhold til arrangement på nasjonaldagen, sier rådmann Ingvill Kvernmo, som håper at dagen i stor utstrekning blir markert i familien eller i andre nære kjente relasjoner, der man følger myndighetenes oppfordringer.

Hun opplyser imidlertid at Orkland kommune i år, grunnet koronapandemien, vil produsere en digital 17. mai-sending på formiddagen. Sendingen vil bli vist på KommuneTV, og vil blant annet bestå av taler for dagen og andre ferdigproduserte innslag.

Vil ha dine bilder

- For å forsterke 17. mai-stemningen på sendingen vil vi lage innslag mellom talene bestående av bilder og korpsmusikk, sier rådmannen, som håper på bistand fra innbyggerne til å framskaffe bilder.

Hun håper at innbyggere fra hele orklandgeografien vil ta en titt i bildearkivet sitt og bidra slik at både grender og tettsteder blir godt representert i programmet.

- Det hadde vært artig med god bredde både når det gjelder geografi, motiv og tidsepoker, sier Ingvill Kvernmo, som ser for seg både strålende fargebilder og bilder i svart-hvitt. 

Digitale bidrag

Bilder og filmer må være digitalisert og kunne sendes på e-post innen 5. mai til:

kommunikasjon@orkland.kommune.no

Vi kan ikke love at alt blir vist i sendingen, men er uansett glad for ditt bidrag.


orkland.kommune.no/korona