Vigdis Opøien ble trukket ut som den siste nettbrettvinneren i vår pendlerundersøkelse. Vinneren, som opprinnelig er fra Orkanger, jobber i Meldal og bor i Rindal.

- Så artig da. Nettbrett har jeg faktisk ikke fra før, så dette blir stas å komme hjem med, sier Vigdis, som er en av over 300 som har svart på spørsmål om det å være pendler til jobb i Orkland.

Hun stortrives i jobben som vaktmester ved Meldal helsetun. Der får hun bruk for den praktiske kunnskapen hun har. I tillegg til selve helsetunet har hun også ansvar for omsorgsboliger og øvrig kommunal boligmasse i området.

- Jeg er utdannet tømrer og var tidligere lærer ved Meldal videregående skole før jeg begynte her. Det er mye som skal holdes i orden i til dels gammel bygningsmasse, så nå ser jeg fram til det nye Meldal helsetun står ferdig.

Vigdis er samboer og har to barn på seks og ni år. Familien er bosatt i Rindal, der de trives svært godt.

- Det var litt tilfeldig at vi bosatte oss der, men det som var utslagsgivende for valg av bosted var at kommunen la ut gratis eneboligtomt i et allerede eksisterende boligfelt. For oss som skulle etablere oss for første gang var det gull verdt.

Vigdis er opprinnelig fra Orkanger og har mange og bekjente i Orkland. Hun ser heller ikke bort fra at det en gang i tiden kan være aktuelt å flytte tilbake, men akkurat nå med barn i skolealder med fritidsaktiviteter, gode venner og godt miljø er det ikke aktuelt.

- Dessuten må jeg tilstå at jeg nyter tiden i bil til og fra jobb. Det er faktisk en fristund jeg setter stor pris på, sier Vigdis Opøien.

Pendlerundersøkelsen er nå avsluttet og nå gjenstår arbeidet med å analysere svarene, som forhåpentligvis kan gi kommunen nyttig informasjon om hvordan man skal få noen av pendlerne til å flytte på seg.