Orkland seniornett er i gang med å forberede høstens kurs tilrettelagt for alle eldre som er litt usikker på smarttelefon, nettbrett eller PC. Gjelder det deg? Da er det bare å ta turen til hovedbiblioteket på Orkanger onsdag 15. september mellom kl 11:00 og 13:00.

- Noen av kursene starter helt på «scratch». På smarttelefonkurset begynner vi med at alle skal bli fortrolig og kjent med telefonen sin. Deretter går vi videre med det å ringe og svare, sende og motta meldinger, sier Arvid Mehli, som er en av kursholderne i Orkland seniornett.

Her kan du se hvordan undervisningen foregår

Kurset fortsetter med behandling av kontaktene dine, legge inn avtaler på kalenderen, bruke SMS, e-post og nettsøk. Etter hvert blir det innføring i bruk av banktjenester og mange andre ting vi kan bruke dagens smarttelefoner, PC og nettbrett til.

Åpner nye dører

- I dag trenger vi digital kompetanse i større og større grad for å kjøpe bussbillett eller en teaterbillett. Derfor er kursene lagt opp på en svært praktisk måte der alle får mulighet til å prøve og feile sammen. Det ligger svært mye felleslæring i det, sier Mehli, som er opptatt av å få fram alle mulighetene som ny teknologi gir.

Seniornett over hele landet

Seniornett er en frivillig, ideell og partipolitisk uavhengig organisasjon med formål å styrke digital kompetanse hos seniorer. Seniornetts mål er videre å skape arenaer der eldre kan øke sine kunnskaper og ferdigheter i å mestre digitale verktøy og tjenester i hverdagen. Organisasjonen har lokalforeninger over hele landet, også her i Orkland. Styret i foreningen består i tillegg til Arvid Mehli av Marie Johanne Svorkmo, Bjørn Skagen, Birgit Bustad, Aud Almås Landrø og Kolbjørn Fossum. Du kan lese mer om lokalforeningen her:

Orkland seniornett

Vil utvide aktiviteten – trenger flere veiledere

Foreningen het tidligere Orkdal seniornett, men etter kommunesammenslåingen endret den navn.

- Vi har en ambisjon om å få spre aktiviteten til flere deler av vår nye kommune etter hvert. Våre kurs er beregnet for dem som regner seg som nybegynnere, ønsker en repetisjon eller vil lære mer om hvordan vi bedre kan utnytte digitale hjelpemidler til daglig, sier Mehli.

Han oppfordrer også personer har lyst og anledning til å være veiledere om å ta kontakt.

Mer informasjon

Er du fortsatt usikker på om dette er noe for deg? Da bør du uansett ta en tur på biblioteket på Orkanger 15. september. Der treffer du garantert flere som er i samme båt.

- Det er bare å stikke innom mellom klokken 11:00 til 13:00. Har du spørsmål om kursene eller hva som skal til for å bli veileder er det bare å ringe meg på 48 02 56 22, eller sende  en e-post på acat.meh@gmail.com, avslutter den aktive pensjonisten.