Jeg er stolt og glad for å være ordfører i Orkland kommune, en kommune med mange dyktige og engasjerte innbyggere, ansatte og politikere. Alle bidrar på sin måte til å bygge den nye flotte kommunen vår.

Etter min oppfatning er vi heldige som får bo i en kommune der optimismen råder og hvor næringsliv og kommune sammen får til spennende utvikling. Det er også god grunn til å skryte av frivilligheten og alle ildsjelene i alle deler av kommunen, som står på og bidrar med trivsel for oss alle.

Å være ordfører innebærer at man er både patriotisk og diplomatisk, pådriver og samfunnsbygger. Ikke alltid kan man innfri forventningene og utfallet av saker blir ikke alltid slik man ønsker. Men som ordfører er jeg alltid åpen for ideer og innspill, slik at vi sammen bidrar til økt aktivitet, trivsel og bosetting i kommunen vår.

Har du tanker omkring dette, eller har andre saker på hjertet? Husk at du alltid er hjertelig velkommen til en prat og en kopp kaffe på ordførerkontoret.  Dørterskelen er lav, og døren er nesten alltid åpen når jeg er til stede. Velkommen innom!

signatur_ordforer_transp.png

Varaordfører

hanne_nyhus_COL_500.jpgHanne Nyhus

Arbeiderpartiet

Telefon:
918 78 795

Send e-post

Pressebilder:

Nils Arne Eggen 1941 - 2022

En hedersmann er gått bort

Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om Nils Arne Eggens bortgang. Våre tanker går nå til de nærmeste. Hele Orkland-samfunnet var glad i Nils Arne. Nå er vi alle triste og lei oss for å ha mistet vår alles kjære sambygding.

I unge dager var han var en habil skihopper og en meget god fotballspiller, med seriemesterskap for både Rosenborg og Vålerenga. Nils Arne ble også en kunnskapsrik og avholdt lektor ved Follo, men det var som fotballtrener han virkelig fikk blomstre. Han forvandlet Rosenborg Ballklub fra en middelmådighet til å bli en klubb i toppen av norsk fotball. Men det stoppet ikke der. Under Nils Arnes ledelse ble trøndersk gråstein til en funklende diamant som utfordret de ypperste storhetene i det europeiske fotballselskapet. Han utviklet Godfot-teorien, skrev bøker og stod for tydelige verdier om det å mestre sammen. For oss var han ikke bare verdens beste fotballtrener - Nils Arne var egentlig verdensmester i alt!

Nils Arne var en ektefødt orkdaling som uttalte at en storebrors hovedoppgave er å spille sine søsken god. Da fire kommuner ble en i 2020 benyttet vi oss av Nils Arnes Godfot-teori i praksis.  Den har utvilsomt bidratt til å riste oss sammen til en enhet. Nils Arne hadde sans for kommunesammenslåingen og uttrykte at han var stolt av å være orklending. Han var uten tvil vår beste orklandsambassadør. «Sammen bygger vi Orkland» er kommunens visjon, og vi har hatt stor nytte av tankegangen om at helheten er bedre enn summen av dens deler. Vi ser at Godfot-teorien fungerer både på fotballbanen og i arbeidet med å bygge en ny kommune.

Nils Arne var en person med sterke meninger. De ga han ga sterkt uttrykk for, ofte på sin særegne måte. Alle lyttet når Nils Arne snakket. Selv om en del av uttalelsene ble framført på en blanding av trøndersk og engelsk var det ingen som var i tvil om hva han mente. Selv om mannen nå er borte finnes det mange gullkorn og sitater som vi alle tar med oss videre.

Livet til Nils Arne var preget av mange oppturer, men han fikk også smake en rikelig porsjon av livets motgang. Den møtte han med ydmykhet, klokskap og menneskelighet, og det var nok måten han taklet motgangen på som imponerte og berørte meg mest. Gang på gang ble den møtt med åpenhet, noe jeg er sikker på har hjulpet mange som har vært i tilsvarende vanskelige livssituasjoner.

Nils Arne var en ekte Fannremspatriot og han syntes det var oppriktig stas at «travet» endelig kom heim til Fannrem igjen ved etableringen av Varig Orkla Arena. Da jeg besøkte han på hans 80-årsdag var vi enige om at vi skulle på åpningen sammen. Det blir det dessverre ikke noe av.

Nils Arne Eggen mottok Orkland kommunes første kulturpris i 2020, som takk for alt han har gjort og betydd for oss alle. Han var «hel ved» og en hedersmann.

Hjertelig takk for de gleder og opplevelser du ga oss både på og utenfor fotballbanen, Nils Arne.

Oddbjørn Bang
Ordfører i Orkland kommune


17. mai 2021 i Orkland

Orkland kommune sin kulturpris 2020

Julehilsen fra ordføreren - Desember 2020

Kjære orklendinger!

I dag er det vintersolverv og vi holder på å avslutte det mest krevende året i landets etterkrigshistorie. Den 12. mars ble landet stengt ned og alt ble forandret. Nesten alt ble stengt og vi måtte være heime. Mange ble permitterte og mange ble arbeidsløse.

Normal sosial kontakt ble borte og mange følte seg alene og ensomme. Etter hvert ble tiltakene lettere og vi fikk norgesferie, der mange gjenoppdaget Norge som det flotte ferielandet det er.

Fortsatt er det mye smitte i Trøndelag, men vi ser lyset i enden av tunellen. Gode vaksiner er på vei, men skal vi lykkes med å ta knekken på pandemien så må vi fortsatt også følge smittevernrådene.

Den 8. mai var det 75 år siden frigjøringa for 2. verdenskrig. Den dagen tok jeg meg en tur til sabotørhytta «Hotell Phoenix» i Skjenalddalen. På parkeringsplassen hadde noen barn malt en stein med teksten: «Alt blir bra». Jeg er sikker på at barna får rett, vi er bare litt usikker på når.

Vi går nå inn i julehøytiden. En jul preget av koronapandemiens andre bølge. Vi får en annerledes jul med færre sosiale kontakter. Da er det ekstra viktig at vi viser omsorg og omtanke for alle rundt oss.

God Jul og Godt Nyttår til dere alle!

Med vennlig julehilsen
Oddbjørn Bang
Ordfører

Sommerhilsen fra ordføreren - Juni 2020

Nå går vi inn i en sommerferie der de fleste av oss skal feriere i eget land på grunn av reiserådene i forbindelse med koronaepidemien. Epidemien er under god kontroll hos oss, det har ikke vært påvist smitte i Orkland i løpet av de to siste månedene.

Orkland er nesten et land i seg selv med et mangfold av tilbud og opplevelser. Vi er Midt-Norges største hyttekommune – ja, kommunen er den sjette største hyttekommunen i landet. Jeg håper mange bruker hyttene sine og nærområdet i sommer.

Det er mye å ta seg til og oppleve i egen kommune. Her kan du fiske langs kommunens varierte kystlinje eller i et av våre mange idylliske fiskevann. Du kan også fange storlaksen i Orkla – og dra på de flotteste fjellturer rundt om i kommunen.

Du kan oppsøke våre kvalitetsprodusenter av lokalmat og få gastronomiske opplevelser i verdensklasse, eller oppsøke kjente og ukjente steder i kommunen for å få kunnskap om mangfold og felles identitet.

Jeg anbefaler å bli bedre kjent med museumsmiljøet på Løkken, og ta en vandring langs den digitale kulturstien på Nerøra. Du kan besøke Thamspaviljongen for å bli bedre kjent med vår stolte industrihistorie.

Besøk steder som var viktig i Norges krigshistorie og bli bedre kjent med vår ukjente vikinghistorie både på Gjølme gård og i Agdenes. Harald Hårfagres første dronning var fra Selva og Cecilia på Gjølme gård ble mor til birkebeinerkongen Inge Bårdsson (1204 – 1217)

Skulle sommeren bli varm og god kan du oppsøke våre mange badeplasser som Storvatnet, Gammelosen, Øyangsvatnet og Frilsjøen.

Det vil være en opplevelse for hele familien med en dag i det flotte Orklandsbadet og Klatrehallen med omliggende parkområde. Blir du kaffetørst anbefaler jeg et besøk på verdens beste kaffebar Å-stuggu.

Du kan overnatte på historiske Bårdshaug Herregård, Gjesteboligen på Løkken eller på andre av våre ulike overnattingstilbud.

For barn og unge vil jeg spesielt nevne SommerOrkland, et tilbud med aktiviteter rundt om i hele kommunen. Meld deg på!

Bruk kommunens mange tilbud, men husk å følge smittevernrådene.

Jeg ønsker alle innbyggere og tilreisende en riktig god sommer!

Med sommerlig hilsen

signatur_ordforer_transp.png

Påskehilsen fra ordføreren - April 2020

Vi lever nå i en utfordrende tid for landet og for oss alle. Landet er på mange områder stengt ned og svært mange arbeidstakere er permitterte. Alle opplever vi en utrygghet i hverdagen og for framtida.

Dette er en utrygghet vi som samfunn ikke har opplevd siden andre verdenskrig. Dere skal imidlertid alle vite at både kommunen og sentrale myndigheter arbeider med løsninger som skal bidra til at skadevirkningen av koronapandemien skal bli så små som mulig.

Vi kjenner alle på at livene våre begrenses. Noen sitter i isolasjon og karantene, mange har hjemmekontor og hjemmeskole. Kontakten skjer på digitale løsninger. Hverdagen er for de fleste av oss svært forandret. Jeg er svært glad for å se den dugnadsånden og samholdet som preger den nye kommunen vår. Svært mange bidrar på ulike måter for å lette hverdagen.

En stor takk til dere alle!

I en pandemi er et godt helsevesen helt avgjørende. Mange gjør i dag en helt ekstraordinær innsats for at vårt helsevesen skal fungere optimalt. En spesiell takk til dere.

Det beste bidraget for å stoppe pandemien og avlaste helsevesenet er at vi alle følger smittevernrådene.

Krisen håndteres kontinuerlig av kommunens kriseledelse. Vi har også forsøkt å få til så gode løsninger som mulig på andre områder, slik at hverdagen til dere innbyggere skal fungere på best mulig måte innenfor de rammer krisen setter.

Vi går nå inn i en påske som vil oppleves annerledes for oss alle. Mange vil savne påsketradisjoner med besøk på hytta, og hyggelig samvær med venner og familie. Det er også mange som føler ensomhet. Vis at du bryr deg med å ta en ekstra telefon eller kontakt med andre ved hjelp av digitale kanaler. Selv om vi må holde avstand håper jeg at vi får en påske preget av samhold, hjertevarme og nærhet.

Vi vet at pandemien vil gå over – vi vet bare ikke når. Situasjonen endrer seg fra dag til dag. Vi må være overbærende, tålmodige og ta vare på hverandre. Vi må bevare håpet og optimismen til hverdagen blir normalisert.

Borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King sin berømte tale i 1965 startet med: «We Shall Overcome»

Dette skal vi klare sammen!

Jeg ønsker dere alle lykke til!

God påske til dere alle!

signatur_ordforer_transp.png