Årets stortings- og sametingsvalg ser ut til å bli spennende, og mange benytter seg av muligheten til å forhåndsstemme. Så langt har nærmere 2 000 personer benyttet seg av denne muligheten i Orkland.

Om dette er et uttrykk for generelt stor valginteresse, eller om det er myndighetenes oppfordring knyttet til smittevern vites ikke. Kanskje er det en kombinasjon. Realiteten er imidlertid at det ligger an til at langt flere vil benytte seg av muligheten i år enn ved kommune- og fylkestingsvalget i 2019.

Tilgjengelig og synlig

Den offisielle valgdagen er mandag 13. september, men siden 10. august har det vært mulig å forhåndsstemme. Hele geografien i Orkland er dekket opp, fra Leksa til Å.

- Bor du i Vuttudalen, kan du møte opp i fellesfjøset på lørdag. Vi har i det hele tatt lagt opp til et bredt utvalg av muligheter for å avlegge forhåndsstemmer. Dette inkluderer alt fra kjøpesenter, nærbutikker, bibliotek, sykehus, omsorgsinstitusjoner og grendehus i tillegg til rådhus og kommunehus, sier valgansvarlig i Orkland, Ingeborg Wolden.

Mange stemmer på kjøpesenter

Så langt er de fleste stemmene gitt ved Orkland rådhus, men det er et tegn i tiden at folk også benytter seg av mulighetene i sine lokalsamfunn, gjerne der folk møtes av helt andre grunner.

- Eksempelvis har over 300 personer så langt stemt ved Amfi Orkanger og Amfi Oti. Allerede nå er antall stemmer her høyere enn totaltallet for forhåndsstemming på de samme stedene ved forrige valg, sier Wolden, som forventer at mange vil benytte seg av stemmemuligheten ved Amfi Orkanger allerede i ettermiddag.

Informasjon om valget

Du kan forhåndsstemme til og med fredag 10. september. Orkland kommune har fyldig informasjon på nettsiden om årets valg, også oversikt over hvor du kan forhåndsstemme:

Stortings- og sametingsvalget 2021

Godt valg!