Kulturskolen er i vinden som aldri før, med hele 495 elevplasser inneværende skoleår. 1. juni er søknadsfristen for å søke plass til høsten.  

Du kan lese mer om skolen, alle tilbudene og finne søknadsskjema på kulturskolens nettsider 

– Selv om søknadsfristen ikke er gått ut er flere tilbud allerede fulltegnet, og det er opprettet ventelister for populære klasser. Fortsetter denne trenden vil vi ha over 500 elever i kulturskolen neste skoleår. Det blir i tilfelle ny rekord! 

Det forteller kulturskolerektor Helge Rolstadås, som oppfordrer interesserte til å ta direkte kontakt hvis deres førstevalg er fullt, da det kan finnes alternativer eller andre undervisningssteder med ledig kapasitet. 

Komplett strykefamilie 

Rektoren opplyser at de utvider høstens tilbud og at de ønsker seg flere elever til strykeinstrumenter, blåseinstrumenter, teater og dans.  

– Fra høsten vil vi blant annet utvide tilbudet innen strykefamilien med å inkludere bratsj, cello og kontrabass, noe som gjør at hele strykefamilien blir komplett.  

Stor bredde  

For teknologiinteresserte er det ledige plasser i elektronisk musikkproduksjon, lydstudio og sceneproduksjon, som alle er gruppetilbud hvor det er ønskelig med flere deltakere. 

Korpsene er i medvind nasjonalt så vi håper på økt rekruttering på blåseinstrumenter og til korpsene i vår kommune også. 

– Det er mye å velge i både for de som ønsker å lære å spille et instrument, synge, danse, spille teater eller utvikle andre kreative evner.  

Ta kontakt! 

Rolstadås forteller at kulturskolen satser på fellesprosjekter og forestillinger og at de liker å by opp til samspill og vise seg fram for publikum. 

– Vi har det gøy, samtidig som det er både lærerikt og utviklende.  Husk å søke før 1. juni, sier Helge Rolstadås, som oppfordrer alle som ønsker mer informasjon om å ta kontakt på telefon 90 40 81 24 eller post@orkland-kulturskole.no