Orkla Blikk & Ventilasjon AS er det nyeste tilskuddet blant miljøsertifiserte bedrifter i Orkland.

Nylig var ordfører Oddbjørn Bang på besøk hos Orkanger–bedriften for å overrekke plakaten som viser at de nå kan kalle seg et Miljøfyrtårn.

– Vi prøver så godt vi kan å bevare miljøet. Miljøsertifisering har dessuten blitt viktig i konkurranse om jobber, sier daglig leder Arnt Håvard Mo.

Startet opp i 2009

Mo startet opp Orkla Blikk & Ventilasjon sammen med Vidar Landrø i 2009, og realiserte med det en mangeårig drøm om å bygge opp sin egen virksomhet.

Bedriften produserer og reparerer fasader og tak på ulike typer bygninger. I 2017 startet de også opp med produksjon av såkalte firkantkanaler, som benyttes i ventilasjon. Bedriften, som holder til ved Laksøra på Orkanger, har i dag fire ansatte.

– Vi er et tradisjonelt blikkenslagerfirma, i tillegg til at vi produserer deler til ventilasjon for salg. Delene leverer vi til kunder på mange ulike steder i Norge, og denne biten av virksomheten gir oss flere ben å stå på, forteller Mo.

Selv om det er stor geografisk spredning i kundelista, understreker Mo at de aller fleste kundene hos Orkla Blikk & Ventilasjon AS er lokale.

– Vi har både små og store lokale aktører som er trofaste kunder hos oss, og på denne tida av året er det fullt kjør, sier han.

Sortering og energieffektivisering

I arbeidet med å oppnå miljøsertifisering, har bedriften jobbet målrettet med blant annet sortering av avfall og energieffektivisering.

– Vi har jobbet bevisst med miljøsertifisering over tid, og i tillegg fått ekstern hjelp for å sørge for at alt har gått riktig for seg. Arbeidet hos oss har handlet særlig om sortering og håndtering av ulike typer materialer, som stål og sink. Vi har også hatt fokus på andre miljøtiltak, som drivstofforbruk og LED–belysning, sier Mo. 

– Mye av dette gjorde vi også fra før, men nå er det blitt enda bedre, legger han til.

Mo er stolt av at Orkla Blikk & Ventilasjon AS nå er miljøsertifisert.

– Jeg ser på det som et kvalitetsstempel, sier Mo.

Har din bedrift tanker om miljøsertifisering? Da kan du lese mer om ordningen på www.miljofyrtarn.no