Orkland utarbeider kommunens første kulturmiljøplan, og har gjennom våren bedt innbyggere om innspill. Det har blitt gjort ved hjelp av allmøter og en helt ny digital innspillsløsning, hvor du på et kart kan punktfeste kulturmiljø og kulturminner du tenker det er viktig å ta vare på.

Men nå er det siste mulighet. 12. mai stenger nemlig kartløsningen, og kommunen har ikke mulighet til å ta imot kartfesta kulturminner. 

– Men vi vil fortsatt ha innspill på e-post, sier arkitekt/rådgiver ved byggesak i Orkland kommune, Johan-Embrik Dalseg.

Her kan du legge inn dine innspill: Innspillsportal kulturminner og kulturmiljø 

Over 120 innspill

Så lang har det kommet inn over 120 innspill i den digitale kartløsningen. 

– Men jeg vet at det er flere som sitter og venter litt, fordi at de vil gi andre mulighet til å registrere først. Derfor kommer det nok flere også, sier han. 

Ønsker detaljert beskrivelse

Håpet er at kulturmiljøplanen er ferdigskrevet i løpet av høsten. 

– Det er viktig at folk beskriver innspillene sine så godt som mulig, for når det skal gjøres en faglig verdivurdering i ettertid er det enklere om kulturminnene er litt detaljert beskrevet, sier Dalseg. 

Innspill og spørsmål kan sendes til kulturmiljoplan@orkland.kommune.no. Du kan også oppsøke kommunehusene og rådhuset for å få hjelp med registrering. 

Fristen for å sende inn innspill i kartet er 12. mai. 

Les mer om kulturmiljøplan her