Etter et opphold i 2023, går startskuddet for Trimpoeng og «Bli kjent med Orkland kommune» mandag 1. april. Da kan man bli bedre kjent med kommunens flotte natur, og være med å konkurrere om flotte premier. 

– Da vi gjennomførte i 2022 ble det veldig populært. I ettertid har flere spurt om vi kan starte på igjen, og det gjør vi. Trimpoengene skal trigge folk til å besøke litt forskjellige turområder i kommunen, sier Edel Therese Ysland ved Lensvik frivilligsentral.

Flere turmål

Det er Orkanger og Krokstadøra frivilligsentral, Lensvik frivilligsentral og Meldal frivilligsentral som står bak konkurransen. 

Da den ble gjennomført i 2022 var det med i overkant av 50 turmål, med 2901 innsjekk fordelt på 263 registrerte deltakere. I år kan de fortelle at det forventes nesten 60 turmål. 

– Vi tar med noen av turene fra sist, men vi har også gått sammen og lagt inn noen nye. Alle blir imidlertid nullstilt, og de som var med sist får ikke poengene med seg, sier Rachel Hammervik ved Orkanger og Krokstadøra frivilligsentral. 

Det er også åpent for å sende inn forslag til turer både før og under konkurransen, forteller hun. 

Vannspeilet rundt er en av turene i “Bli kjent med Orkland”. Foto: Innbygger

Lavterskeltilbud

For å delta må man laste ned Trimpoeng-appen på telefon, lage seg en bruker og finne «Bli kjent med Orkland kommune»-konkurransen. 

Det gis mellom ett og fem poeng per innsjekk, basert på vanskelighetsgrad på turen du går. Ifølge Ysland er det ønskelig med tilbakemeldinger på poeng fra de som har gått turene.

– Det handler mye om folkehelse og å komme seg mer ut. I tillegg kan noen trigges av at det er en konkurranse, og at man samler poeng for å vinne premier, sier Hammervik. 

Trimpoeng er gratis for innbyggerne, og ifølge Olga Irmina Ucinska ved Orkanger og Krokstadøra frivilligsentral et lavterskeltilbud. 

– Det stilles ikke krav til de som deltar, verken i form av kostnader, utstyr eller mosjonsevner. Det er også tilrettelagt slik at de aller fleste kan være med. Det er ikke bare toppturer – noen er også rullestolvennlige, sier hun. 

Følg med på antall innsjekk

Ravnåsen i Ingdalen. Foto: Innbygger

Samtidig som at konkurransen er ferdig 31. oktober, vil det også foregå premiering. Det vil blant annet bli trukket vinnere fra hvert område, flest turer sammenlagt og beste bilde. 

Tar du nemlig bilder fra turene og bruker #orklandfrivilligsentraler, er du med i trekningen.

Vinnere blir kontaktet personlig og publisert på frivilligsentralenes Facebook-sider.

Fra 1. april kan man følge med på hvor mange som deltar, antall turmål og antall innsjekk her (nullstilles): «Bli kjent med Orkland kommune»

Trenger du hjelp til å komme i gang med appen, eller har spørsmål eller problemer med registrering? Send en epost til Lensvik frivilligsentral: edel.ysland@orkland.kommune.no, Orkanger og Krokstadøra frivilligsentral: rachel.hammervik@orkland.kommune.no/ olga.erlandsen@orkland.kommune.no eller Meldal frivilligsentral: odd.sletvold@orkland.kommune.no