Gunnar Sørløkk trekker fram de dyktige ansatte som bedriftens viktigste ressurs. Forrige uke fikk butikken ordførerbesøk og mottok det synlige beviset på at de nå er Miljøfyrtårn-sertifisert.

Kommer du kjørende nordfra og svinger over brua på Storås er det ikke så lett å få øye på bygningen som huser byggevareforretningen på Heggøya. Men følger du skiltingen til høyre etter brua og kjører så langt veien går, unngår du ikke å legge merke til det blå bygget med tydelig profilering på fasaden – Bygger’n – Byggevarer, trelast, verktøy, maling og stål.

Det er altså liten tvil om hva du kan handle i butikken, men går du inn døra garanterer vi deg også en hyggelig opplevelse. Foruten varer er nemlig også smil og hyggelige kommentarer på plass, og som vi vet har godt humør en tendens til å være smittsomt.

Bevisst satsing på lærlinger

– Joda, det er viktig med godt humør og det er en viktig faktor når vi rekrutterer nye medarbeidere, sier daglig leder Gunnar Sørløkk.

Han forteller at bedriften ikke har hatt problemer med å skaffe seg dyktige ansatte. En bevisst satsing på ungdom som har valgt salg og service på videregående skole har gitt gode resultater.

– Først har de fått prøve seg som sommervikarer, deretter har vi tatt dem inn som lærlinger. En svært god ordning for alle parter, mener Sørløkk.

Positivt på alle områder

Miljøsertifiseringen er en del av en systematisk satsing innenfor E.A Smith-konsernet som de landsdekkende Bygger’n-butikkene er en del av, og Sørløkk er glad for at bedriften nå har fått godkjenningen. Selv om det har vært en omfattende og krevende prosess, ser han klare gevinster for både bedriften og samfunnet.

– Vårt mål er grønnere innkjøp, lavere energiforbruk, smartere transport, mindre avfall, og bedre arbeidsmiljø. Miljøfyrtårnarbeidet har bidratt til at vi nå jobber systematisk med dette, også innenfor HMS-området, sier Sørløkk, som er overbevist om at arbeidet også vil gi positivt utslag på bunnlinja.

Her kan du lese mer om Miljøfyrtårn