Fredag 24. februar står hele verden sammen og markerer sin støtte til det krigsherjede landet. Det gjør vi også i Orkland kommune, som inviterer alle til markering i Orkland rådhus klokken 17:00.

Arrangementet er en del av #UniteWithUkraine, som i Norge koordineres av Ukrainas ambassade i Norge, Den ukrainske forening i Norge og Norsk-ukrainsk venneforening. Markeringene på små og store steder i Norge støttes av en lang rekke norske organisasjoner og går under overskriften «365 dagers motstand: Den store solidaritetsmarkeringen for Ukraina». 

I løpet av disse 365 dagene har tusenvis av uskyldige mennesker blitt drept, såret og utsatt for brutale overgrep. Millioner er drevet på flukt og nærmere 40 000 har kommet til Norge. I Orkland har 127 så langt blitt bosatt, men vi forventer nærmere en fordobling av dette antallet i løpet av året. 

Møtes på rådhuset

– I Orkland åpner vi dørene på Orkland rådhus på Orkanger til markeringen, sier Arnt Tronvoll som leder arrangementskomiteen.

Lokalet vil være pyntet og det vil bli en rekke innslag i arrangementet, som vil vare om lag en time. Foruten taler, kulturinnslag og bevertning i regi av sanitetsforeningen, vil det også bli tenning av lys og synging av den ukrainske nasjonalsangen.  

– Alle er hjertelig velkomne til å delta, ikke bare ukrainere bosatt i Orkland og deres norske venner, men alle som vil vise sin solidaritet med det ukrainske folk, sier Tronvoll. 

Program

  • Klokken 17:00 Velkommen ved kommunedirektør Ingvill Kvernmo
  • Tale ved ordfører Oddbjørn Bang
  • Vi synger den ukrainske nasjonalsangen 
  • Tale ved Yuliia Laskova, som er ukrainer bosatt i Orkland
  • Norsk kulturinnslag ved. Sang av Maritha Stavnes Rye med sangene God Bless The Child av Billy Holiday og Har du fyr av Ola Bremnes. Målfrid Rønningsbakk akkompagnerer på piano.   
  • Ukrainsk kulturinnslag. Roman Zenich med kor synger en klassisk ukrainsk sang.
  • Vi tenner lys og har ett minutts stillhet for ofrene for Russlands angrep på Ukraina  
  • Kl. 18:00 Servering av kaffe, saft og noe å bite i. Sanitetsforeningen står for serveringen.