Hver mandag vil vi gi deg en oversikt over status på koronavaksinasjonsprogrammet i Orkland kommune. Du vil blant annet finne nøkkeltall for forrige uke, og hvordan planen er for uka som kommer.

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Det er kommunens oppgave å tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. Det betyr at tilgang til vaksine er styrende for hvor raskt vaksinasjonsprogrammet kan gjennomføres.

Vaksineringen foregår i to omganger, og det må gå minimum 21 dager fra første dose til andre dose settes.

Tall ved utgangen av uke 5

Antall vaksinedoser satt totalt siden oppstart: 700
Antall vaksinedoser satt i uke 5: 371
Antall personer som har fått vaksine to ganger: 162
Planlagt antall vaksinasjoner i uke 6: 324

Alle som er bosatt på sykehjem er vaksinert to ganger. I løpet av denne uka vil gruppen 85 + ha fått første vaksinedose. Neste gruppe som står for tur er aldersgruppen 75 til 84 år. Disse vil enten bli kontaktet av sin fastlege eller kommune for time til vaksinering. 

Er du 75 år, bosatt i Orkland og har fastlege i annen kommune? Da ber vi deg om å ringe vår koronatelefon for å bestille time for vaksinering.

Koronatelefonen kontakter du på 900 31 260 i perioden 10:00 – 14:00 mandag til lørdag. 

Kommunene har også ansvar for å tilby vaksine til personell i helikoptertjeneste på Sea King og luftambulanse. Innbyggere i Orkland som arbeider i disse tjenestene bes også om å ta kontakt med koronatelefonen slik at vi kan få en oversikt over hvor mange dette gjelder og for å planlegge vaksinering. 


orkland.kommune.no/korona