Ved utgangen av forrige uke var det satt 3 000 vaksinedoser i Orkland.  AstraZeneca-vaksinen er fortsatt satt på pause i Norge. I Orkland er det kun helsepersonell som har fått denne vaksinen, men det er ikke meldt om alvorlige bivirkninger hos noen av dem. Kommuneoverlegen har besøkt voksenopplæringa og informert om betydningen av å la seg vaksinere.

Hos oss er det kun Pfizervaksinen som settes for tiden. I uke 11 ble det satt i alt 268 doser. Disse ble fordelt på hele 257 i gruppen 75 til 84 år, 6 i gruppen utvalgt helsepersonell og 5 i gruppen 85 +. Etter planen vil vi sette 400 vaksinedoser i uke 12. Av disse vil 300 være førstegangsvaksiner, mens 100 vil være forbeholdt til andregangsvaksinering. I uke 14 vil vi starte arbeidet med vaksinering av gruppen 65-74 år.

Registrer deg for vaksinering

Vi minner igjen om at alle mellom 18 til 74 år, som ønsker å vaksinere seg mot covid-19, må registrere seg for å få tilbud om vaksine. Registreringen foregår digitalt, og du må ha Bank-ID for å gjøre dette. Har du ikke Bank-ID eller trenger bistand til å registrere deg, kan du få hjelp på vår koronatelefon. Du finner all nødvendig informasjon her:

Vaksineregistrering

AstraZeneca på vent

Det har vært mye omtale av AstraZeneca-vaksinen den siste tiden. Vaksinen ble satt på pause av FHI 11. mars etter meldingen om et dødsfall etter vaksinering. FHI gikk samtidig i gang med et grundig arbeid sammen med Legemiddelverket for å utrede om det kan være en sammenheng mellom vaksinen og alvorlige bivirkninger med blodpropper, lavt blodplatetall og blødninger. I Orkland er det kun utvalgt helsepersonell som har fått denne vaksinen, men det er ikke rapportert om alvorlige bivirkninger hos noen av disse. 18.mars oppdaterte Folkehelseinstituttet sin informasjon om vaksinen:

Siste nytt fra FHI om AstraZeneca-vaksinen

Ny oppdatering er forventet i slutten av denne uken (uke 12).

Informasjon gir trygghet

Spørsmål om vaksinasjon er et tema som opptar mange. For innbyggere som ikke har norsk som morsmål kan det være utfordrende å sette seg inn i alle detaljene. Derfor har kommuneoverlegen besøkt samtlige klasser på voksenopplæringa på Follo med informasjon om korona og vaksinasjon den siste uka. Elevene fikk i tillegg anledning til å stille spørsmål om alt de måtte lure på om temaet.

Vaksineregistrering_1200x732[1].jpgOrkland kulturhus benyttes som vaksinasjonssted, og her er det registrering som foregår.  

Om statistikken

Innholdet i vår statistikk er basert på reelle tall per fredag i uken før. Det vil derfor kunne være avvik i forhold til Folkehelseinstituttets (FHI) statistikk som oppdateres daglig. Når det gjelder tidspunkt for planlagt gjennomføring, er dette basert på kjent informasjon om når vaksine er tilgjengelig i Orkland. Vi må ta forbehold om raske endringer i forhold til leveranse, noe som kan ha innvirkning på tidsplanen.

Totaltall per uke 11

Totalt antall satte vaksinedoser: 3000

1. dose: 1 854
2. dose: 1 146

Antall innbyggere: 18 217

%-vaksinert 1. dose: 10,2
%-vaksinert 2. dose: 6,3

 

Tall fordelt på prioriterte grupper per uke 11

Nasjonal prioriteringsrekkefølge

1. Beboere i sykehjem

1. dose: 162
2. dose: 162
Status: Ferdig

2. Alder 85+

1. dose: 429
2. dose: 412
Status: Pågår

Utvalgte helsepersonell

1. dose: 517 
2. dose: 180
Status: Pågår

3. Alder 75-84 år

1. dose: 754 
2. dose: 384 
Status: Pågår

4. Alder 65-74 år og 18-64 år med disse diagnosene*

1. dose
2. dose
Status

Nærmere informasjon følger***
5. Alder 55-64 år med disse diagnosene**

1. dose
2. dose
Status

Nærmere informasjon følger***
6. Alder 45-54 år med disse diagnosene**

1. dose
2. dose
Status

Nærmere informasjon følger***
7. Alder 18-44 år med disse diagnosene**

1. dose
2. dose

Status

Nærmere informasjon følger***
8. Alder 55-64 år

1. dose
2. dose

Status

Nærmere informasjon følger***
9. Alder 45-54 år

1. dose
2. dose

Status

Nærmere informasjon følger***
Øvrig befolkning (massevaksinering)

1. dose
2. dose

Status

Nærmere informasjon følger**

*** Dette vil avhenge av hvor mange vaksinedoser Orkland tildeles fra sentrale myndigheter og når de kommer. Du kan lese mer om dette på Folkehelseinstituttets nettsider:

Diagnoser - henvisning fra tabellen over:

Diagnose*

  • Organtransplantasjon
  • Immunsvikt
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Diagnose**

  • Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
  • Immundempende behandling ved autoimmune sykdommer
  • Diabetes
  • Kronisk lungesykdom
  • Fedme med kroppsmasseindeks (KMI på ≥ 35 kg/m2 eller høyere)
  • Demens
  • Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
  • Hjerneslag
  • Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.