Ingen nye smittetilfeller er påvist i Orkland siden i går. Deler av samfunnet er på vei tilbake til en slags normal tilværelse. Den første maihelga ligger foran oss og vi unner oss et poetisk innslag i dagens oppdatering.

Strategien over hele landet er nå at flere skal testes for Covid-19. Det betyr at det vil ta noe lengre tid å få svar på prøver igjen. I går ble det tatt 23 nye prøver, og flere er allerede tatt i dag. På mandag vil Regjeringens veileder for hvordan 17. mai-feringen kan foregå foreligge. Alt tyder på at det blir en svært redusert utgave i år. Over hele landet forberedes det alternative digitale markeringer, også hos oss.

Send oss bilder og filmer

Orkland kommune vil lage en egen digital sending på formiddagen med taler og andre innslag. Blant annet vil vi sende en kavalkade med 17. mai-bilder fra tidligere feiringer. Her trenger vi din hjelp. Send oss bilder, eller korte filmsnutter, fra ditt private arkiv og få dem vist på vår sending. Det kan være fra barnetog, korps, potetløp og pølsespising – kort sagt 17. maistemning. Vi ønsker oss bilder fra hele Orkland – alt fra fjorårets feiring til tiden hvor alle bilder var i svart-hvitt. Send bilder og filmer innen 5. mai til:

kommunikasjon@orkland.kommune.no

Ikke senk skuldrene

Den første helga i mai ligger foran oss. Forhåpentligvis med litt godvær, slik at det går an å kry ut og ta en kopp kaffe i solveggen. Godværet kan friste oss litt ekstra til å bli litt mindre oppmerksomme på de enkle reglene vi lojalt har fulgt siden 12. mars. Det rapporteres om at mange ikke er så nøye med å holde avstand, og det observeres at folk i alle aldersgrupper søker sammen i større grupper. Vi forstår at det kan oppleves som mas, men det er ingen grunn til å senke skuldrene ennå. Tvert imot.

Vi avslutter dagens oppdatering med et tankevekkende dikt av Kolbein Falkeid.

Hvor hadde vi det fra? 

Men hvem sa at dagene våre
skulle være gratis?
At de skulle snurre rundt
på lykkehjulet i hjertet vårt
og hver kveld
stoppe på gevinst?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi det fra?

Hvem sa at livet vårt
skulle være lett å bygge ferdig?
At mursteinene var firkantede ballonger
som føk på plass av seg selv?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi det fra?

Det var piller for alt: nerver,
vedvarende hoste og anemi.
Men hvem sa at snarveiene
støtt var kjørbare? At fjellovergangene
aldri snødde til? Og at nettopp vi
skulle slippe å stå fast i tunnelen?
Ja, hvem sa det?
Hvor i all verden hadde vi det fra?

 #kaldthodevarmthjerte


orkland.kommune.no/korona