Uværet har ført til driftsproblemer i tele- og strømnettet. Klokken 22:00 er situasjonen som følger:

Tele

En del kunder av Telenor opplever utfall både på fasttelefoni og mobilnettet. Telenor melder at i Orkland gjelder dette i området fra Fannrem til Å. Området Storås og nordover er uten både mobiltjenester og fast bredbånd. På Svorkmo har mobil 2G falt ut. Sammen med utfall av både 2G og 4G på Svorkmo gir dette et stort område uten 2G-tjeneste. Det aller meste av dette området har 4G-tjeneste. Vormstad, Svorkmo, Løkken, Bjørnli og Å er uten fast bredbånd.

Det meldes også at mobilpunktet i Solsjøbygda er falt ut, og kun svak 2G-dekning igjen der. Dette utfallet har konsekvenser helt til vestsida av Hostovatnet. Mobilpunket på Vaskeriet på Løkken har også falt ut, men det gir små konsekvenser grunnet overlappende dekning fra punkter som fortsatt er i drift.

Strøm

Nettselskapet melder også om strømbrudd en rekke steder i Orkland. Du kan se hvilke områder dette gjelder her:

Tensio melder også om en rekke strømbrudd i Trøndelag. Du kan følge med på hvilke områder dette gjelder og melde inn strømbrudd her:

Helse og sikkerhet først

Sikkerheten til mannskap som skal rette feil i tele- og strømnett kommer naturligvis først. Vinden og snøværet øker snøskredfaren i Trøndelag og henstillingen om at befolkningen bør holde seg innendørs gjelder fortsatt.