Vi må bli vant til at covid-19 er blant oss. Dette er en del av hverdagen som vi må leve med og håndtere. Fra og med torsdag 11. november blir det utlevering av selvtester på hverdager fra servicekontorene i Orkland. Det vil fortsatt være hjemmetjenestene som tar ansvar for utlevering av selvtester i helgene.

Sannsynligheten er stor for at vi alle på et eller annet tidspunkt får nærkontakt med en som er smittet når smittetrykket blir stort. Det er ingen nasjonale eller lokale regler lengre, men i en tid med mer smitte blant oss er det noen grep vi alle kan gjøre for å unngå smitte og spredning.

  • Hold deg hjemme om du er syk

  • Hold avstand til andre enn din husstand (1-2 meter)

  • God håndhygiene. Bruk gjerne hånddesinfeksjon

  • Er du forkjølet så tar du en selvtest og utelukker at det er korona. Dette gjelder uansett vaksinestatus. Er testen negativ og formen god så kan du med fordel bruke munnbind om du skal på offentlige plasser med mye folk

Utlevering av selvtester:

For å få utlevert test må du være nærkontakt med smittet eller ha luftveissymptomer. Har du ikke symptomer, men ønsker å teste deg likevel, så må du ordne med selvtest selv, for eksempel via apoteket.

Fra torsdag 11. november vil utlevering av selvtester på dagtid foregå ved Orkland rådhus på Orkanger, og kommunehusene i Lensvik, Meldal og Krokstadøra. Utleveringstidspunktet blir i utgangspunktet fra 14:30 til 15:00 mandag til fredag. Hvis dette ikke passer avtales utleveringstidspunkt ved bestilling. Vi ber om at du bruker munnbind når du henter deg test.

Mandag - Fredag:

Du ringer nå kommunen på tlf 72 46 73 00 mellom kl. 09:00 og 15:00 for å avtale utlevering av selvtester. Du kan ikke lengre kontakte legekontorene for utlevering av selvtester.

Lørdag - Søndag:

Er du nærkontakt med en som er smittet eller som har luftveissymptomer, så er det bare å ringe til hjemmetjenesten. Bruk telefonnummeret i ditt geografiske område (se oversikt under) i tidsrommet klokka 12:00 til 14:00 og så vil de bistå deg. Da kan du avtale direkte hvor mange tester det er behov for og hvor du kan hente dem:

Viktig

Hjemmetjeneste leverer bare ut testen. De tar ikke testen for deg og de er ikke informasjonstjeneste. I pakningsvedlegget ligger beskrivelse av hvordan du tar testen. Blir selvtesten positiv så holder du deg isolert frem til du får tatt en prøve som sendes på sykehuset og endelig svar foreligger på den. Denne testen bestiller du hos din fastlege.

Vaksinetelefon

Har du spørsmål omkring koronavaksine så kan du ringe vaksinetelefonen. Den er åpen mandag, onsdag og torsdag 12:00-14:00 på tlf 900 31 260

Pårørende institusjoner

Vi er i en tid i møte med flere forskjellige luftveisinfeksjoner. Vi ønsker at pårørende ikke møter opp med uavklarte luftveisinfeksjoner på våre institusjoner. Er du forkjølet så avvent besøket til du er i bedre form. Er det strengt nødvendig med besøk pga. akutt situasjon, så kan du med fordel bruke munnbind. Vi ønsker da at besøket foregår på rommet til beboere og ikke i fellesareal.