Tirsdag 29. desember har Orkland kommune fått bekreftet tre nye smittede personer. To av tilfellene tilhører kjent smittecelle. Samtlige har kun lettere symptomer og følges opp av kommunen i sine hjem.

Det første tilfellet dreier seg om en mann i 70-årene. Han er kjent nærkontakt med en som tidligere har fått påvist smitte. Det neste tilfellet, en mann i 50-årene, er også kjent nærkontakt med en tidligere påvist smittet fra en annen kommune. Det siste tilfellet tilhører en ny smittecelle. En mann i 50-årene har sannsynligvis fått smitte i en annen kommune. Smitteoppsporing pågår. Med bakgrunn i de tre nye positive tilfellene er foreløpig åtte personer satt i karantene. Tallet kan øke når smittesporingsarbeidet er ferdig.

Vært på butikk i Mølnbukt

En av de smittede har vært innom Coop marked i Mølnbukt på julaften i tidsrommet 09:00 - 09:45. Der tok han seg også en kopp kaffe  Vi ønsker at personer som har vært i butikklokalene i samme tidsrom er observant på egen helsesituasjon. Ved symptomer bør man få testet seg. Du kan bestille time for testing på våre nettsider:

Du kan også ta kontakt med vår koronatelefon 900 31 260 for bestilling av time. Koronatelefonen har følgende åpningstider i jul- og nyttårshelgen:

På grunn av stort press på laboratoriet kan det ta opp til to døgn før prøvesvar foreligger. Vi venter fortsatt på prøver som er tatt 27. og 28. desember.

Med de tre nye tilfellene er det totale antall smittede i Orkland kommune nå kommet opp i 33.


orkland.kommune.no/korona