En av de smittede, en voksen person, er knyttet til utbruddet i Mølnbukt. Vedkommende var allerede i karantene. I tillegg er to yngre personer smittet. Dette medfører at 22 personer settes i karantene, mens 41 barn og unge tilbys test for å unngå karantene.

Den voksne personen har symptomer og følges opp i sitt hjem. Det er ikke behov for å sette flere personer i karantene som følge av dette tilfellet. De to øvrige tilfellene har ingen tilknytning til utbruddet i Mølnbukt, men foreløpig har vi ikke avklart smittevei.

Involverer skole og idrettslag

De to er barn med milde til moderate symptomer. Begge følges nå opp i hjemmet. Tilfellene berører 10. klasse ved Meldal ungdomsskole og et idrettslag. Dette medfører at 22 nærkontakter må i karantene, mens i alt 41 barn og unge får tilbud om test for å unngå karantene. Nærkontakter er informert fra smittesporingsteamet og alle som tilbys test i dag har fått beskjed fra rektor ved skolen og det berørte idrettslaget.

Øker testkapasiteten

Det er svært mange barn som nå har rennende nese og andre forkjølelsessymptomer. Det er helt naturlig i og med samfunnet er mer åpent nå enn forrige høst. Mange har testet seg den siste uka uten å ha covid-19. Vi ønsker at innbyggerne fortsetter å bestille seg test. Selv om du ikke har covid-19, ønsker vi å få dette avklart. Med bakgrunn i dette har vi valgt å øke vår testkapasitet.

Med disse tre siste tilfellene er antall smittede i Orkland 225 siden pandemien startet.

Vi viser for øvrig til saken fra i går om kommunedirektør Ingvill Kvernmos positive hurtigtest. Hun fikk i går kveld bekreftet sin positive hurtigtest med en positiv PCR-test. Kvernmo er bosatt og folkeregistrert i Trondheim og teller derfor ikke med på Orklands statistikk.

Vi minner om vår koronatelefon 900 31 260 som er åpen på hverdager fra 10:00 til 14:00.


orkland. kommune.no/korona