Vi har i kveld fått bekreftet to nye smittetilfeller. Den ene personen er en besøkende som er hjemmehørende i en annen kommune. Det første tilfellet er kjent nærkontakt med en smittet i en annen kommune. Orklendingen var derfor allerede i karantene i påvente av prøvesvar. Det andre tilfellet er en besøkende fra annen kommune som er smittet i forbindelse med reise. Denne personen har vært i innreisekarantene i påvente av prøvesvar.

Orklendingen som er smittet er i 40-årene. Den tilreisende er i 20-årene. Vi understreker at det er to forskjellige opprinnelser for smittetilfellene og at de angår to forskjellige husholdninger. Det er ikke avklart hvilken variant de er smittet av. De vil bli fulgt opp av kommunen og fastlege.

En person i karantene

Med bakgrunn i disse to positive smittetilfellene så blir en person satt i karantene. Det er ikke registrert smittetilfeller i Orkland siden lørdag 24. juli. Da det ene tilfellet er folkeregistrert i og hjemmehørende i en annen kommune så registreres ikke vedkommende i Orklands statistikk.

Per nå har Orkland ingen som er lagt inn på sykehus som følge av covid-19. Disse to siste smittetilfellene er de eneste i Orkland som er i isolasjon per nå.

Folkehelseinstituttets statistikk

Det har i tillegg blitt registrert ytterlige ett positivt smittetilfelle for Orkland i Folkehelseinstituttets statistikk. Dette er statistikken som blant annet VG bruker i sine oversikter. Denne personen er folkeregistrert i Orkland og blir derfor registrert i vår statistikk, men vedkommende oppholder seg ikke i kommunen. Personen følges opp i kommunen vedkommende oppholder seg i.

Inklusiv dette tilfellet er det per nå registrert 214 personer i Orkland som har fått påvist covid-19.

Vi minner om vår koronatelefon som er åpen på hverdager fra klokken 10:00 til 14:00.

Telefonnummeret er 900 31 260

Takk for at du bidrar!
 


orkland.kommune.no/korona