I løpet av dagen har vi fått bekreftet to nye smittetilfeller av PCR-test analysert av St. Olavs. Det ene smittetilfellet er hurtigtesten vi orienterte om i gårsdagens oppdatering. Det andre smittetilfellet er i samme husholdning og satt allerede i karantene. I tillegg har vi en positiv hurtigtest av en kjent nærkontakt til et tidligere smittetilfelle. Ingen flere personer trenger å gå i karantene som resultat av disse prøvesvarene.

De to bekreftede smittetilfellene er i 20-årene og har lettere symptomer. De følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege.

Oversiktelig situasjon

Opprinnelsen til smittecellen med de to husstandsmedlemmene er utbruddet hos Norsk Kylling i Midtre Gauldal. Dette er et utbrudd som berører flere kommuner. Det er til nå ni orklendinger som er satt i karantene, og vi må være forberedt på at det kan bli flere smittefeller.

Det er et godt samarbeid med Midtre Gauldal og Norsk Kylling. For Orkland sin del er situasjonen foreløpig oversiktelig.

Positiv hurtigtest for identifisert nærkontakt

Den positive hurtigtesten er en oppfølgingsprøve av en nærkontakt til et tidligere tilfelle. Dette er et barn som har lettere symptomer. Barnet følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege. I og med at barnet allerede var i karantene, så trenger ingen flere å bli satt i karantene. Vi forventer at den positive hurtigtesten blir bekreftet av PCR-test.

Vi har fått alle prøvesvar fra mandag og tirsdag. Antallet smittetilfeller er nå 119 i Orkland.

Takk for at du bidrar!

Oppdatering tirsdag 15. juni:


orkland.kommune.no/korona