Oppdatering tirsdag 25. mai klokken 23:00: Det er ingen nye smittede fra de to store utbruddene. De to nye tilfellene er relatert til det siste tilfellet vi omtalte i går kveld. En skoleklasse på Grøtte er ute av ventekarantene, mens en klasse på Orkdal vidaregåande skole har skiftet status til smittekarantene. Som følge av smittesituasjonen har kriseledelsen i Orkland kommune i dag bestemt å innføre lokale anbefalinger.

De to nye smittede befant seg allerede i karantene etter å ha vært nærkontakter. De smittede er en person i aldersgruppen 10 – 20 år, mens den andre er 20 – 30 år gammel. En av de smittede har bostedsadresse i annen kommune og blir dermed ikke med i Orkland kommunes statistikk over smittede, som nå teller 102 personer totalt. Begge de smittede følges opp i hjemmet av sine respektive kommuner.

Arbeidet har gitt gode resultater

Vi har så langt i dag mottatt over 100 negative prøvesvar, men vi venter fremdeles på flere prøver fra i går. Som følge av dagens prøvesvar er 7. trinn ved Grøtte skole ute av sin ventekarantene.  Klasse 3STB ved Orkdal vidaregåande skole går imidlertid fra ventekarantene til smittekarantene. Situasjonen i forhold til de to store utbruddene er per nå at det første ser ut til å være avsluttet. Det andre ser ut til å ha bremset opp. Dette skyldes effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene. Kommunen mener å ha god kontroll på situasjonen.

Vi holder igjen

Regjeringen starter neste trinn på den nasjonale gjenåpningen torsdag 27. mai. Den siste tidens hendelser i vår kommune gir oss imidlertid en påminnelse om at det er grunn til å utvise forsiktighet. I likhet med andre kommuner som har hatt økt smittetrykk i det siste vil derfor også Orkland kommune oppfordre sine innbyggere til å utsette åpningen. Kriseledelsen i Orkland kommune har i dag vedtatt å innføre følgende anbefalinger:

  • Munnbindbruk i offentlige rom der 2 meters avstand ikke kan overholdes.
  • Arrangement med deltakere på tvers av kommunegrenser frarådes.
  • Kamper i barn og ungdomsidretten som medfører reise over kommunegrenser frarådes.
  • Maksimalt 50 personer på utendørs arrangement.
  • Maksimalt 5 gjester i hjemmet på samme tidspunkt. I tillegg anbefaler vi alle å begrense det totale antall nærkontakter.
  • Unødvendige reiser over kommunegrenser frarådes.
  • Maksimalt 10 personer på private arrangement innendørs i leide lokaler.

Takk for at du bidrar!

Informasjon om de ulike karantenetypene

Karantene og isolasjon ved koronavirus

Slik bestiller du koronatest

Vår koronatelefon 900 31 260 holder åpent 10:00 - 14:00 mandag til lørdag.

Varebestilling

Vi har den siste tida hatt tilbud om handling i butikk for de som er i karantene og som ikke har noen til å handle for seg. Åpningstid tirsdag - fredag denne uken 10:00 - 17:00.

Du bestiller her:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no

Eller på telefon 948 63 670 NB! Dette telefonnummeret benyttes kun til dette formålet.

Tidligere saker i tilknytning til dette utbruddet:


orkland.kommune.no/korona