Koronatestingen fortsetter, selv om vaksinen er på vei. I dag rigget Orkland Industriservice et nytt stålbygg som vil tåle både store snømengder og uvær.

Fra i høst har et telt, lånt ut av Mardahl Maskin, gjort nytten som teststasjon når orklendingene har møtt opp for å ta koronaprøve. Det var for øvrig i den sammenheng at daglig leder Geir Mardahl uttalte at det skulle tatt seg ut at de ikke kunne hjelpe når kommunen spurte.

Fortsatt vinter

Teltet har gjort god nytte, men likevel har det vært noen bekymringer knyttet til både uvær og nedbørsmengder som man kan forvente utover vinteren. Det vil ikke dette teltet tåle. Derfor tok kommunen kontakt med Orkland Industriservice (ORIS) før jul. Der var responsen den samme – selvsagt skulle de bidra! De utarbeidet et forslag som tåler både store snømengder og uvær. Denne uka kom bygget i en «flatpakke», og i dag var montørene på plass og rigget stålbygget.

Bra for testerne

Bilene med de som skal testes skal kjøre inn i ståltunellen, der testerne nå kan stå litt i ly for vinterværet under testingen. Som tidligere vil det oransje teltet fra Sivilforsvaret være base for testingen. Der er det godt med både varme og lys.

Alt klart på mandag

Det vil bli noen endringer for de som skal teste seg denne uka. Nedkjøringa forbi kulturhuset blir stengt, men det blir både skilting og informasjon fra de som tester om hvor man skal kjøre. Fra mandag vil oppgradert stasjon være på plass.


orkland.kommune.no/korona