Tusen takk for alle henvendelser om hjelp og bistand vi har fått inn! Orklendingene er best når det gjelder som mest. Kommunen har fått 260 henvendelser fra innbyggere som har meldt at de kan bidra på en eller annen måte i arbeidet.

Det tilbys alt fra praktisk hjelp, til det å være en samtalepartner, besøksvenn eller å bidra med transport - her har vi totalt fått 120 henvendelser. Det er også 80 personer som vil bidra med møbler og utstyr til etablering. I tillegg har vi fått 60 henvendelser om hus og leiligheter til utleie. Fantastisk!

Jobbes intenst med forberedelser

Vi ber om forståelse for at noen kanskje ikke hører fra oss, men vi har oversikt over alle henvendelser og kontakter hver enkelt ut fra behov.

Det jobbes intenst med forberedelser og støtte knyttet til flyktningsituasjonen i Ukraina. Kommunen er i full gang med å klargjøre leiligheter, så langt er det møbler og utstyr fra dere orklendinger som er benyttet. Kontakten med private tilbydere er også opprettet.

Avhengig av at flest mulig bidrar

Noen har som kjent kommet til Orkland på eget initiativ allerede. Vi må forberede oss på at dette kan bli en langvarig situasjon hvor vi vil være avhengig av at orklendingene, frivilligheten, næringslivet og organisasjonslivet stiller opp sammen med kommuneorganisasjonen. Dette har dere til fulle bevist så langt.

Vi minner om at det er opprettet en egen temaside, med siste nytt om situasjonen og informasjon om tilbud til de som kommer fra Ukraina:

Kan søke om støtte til fritidstilbud

Her gis det blant annet informasjon om helsehjelp, støtte til fritidstilbud og lenker til relevante informasjon og ressurssider på ukrainsk fra norske myndigheter.

Støtter de som har kommet til Orkland

Orkland kommune følger situasjonen tett og er i god dialog med de som har kommet. I samarbeid med den ukrainske foreningen i Trondheim skal det nå gjennomføres felles informasjonsmøte med ukrainere som allerede bor i Orkland, og de som har kommet hit etter at krigen brøt ut.