Vaksineringen fortsatte i Orklahallen i dag. I tillegg til alle som fikk satt sin tredje dose, var det gledelig at over 80 orklendinger tok sin første dose, mens noen tok sin andre. Enkelte måtte imidlertid forlate vaksinelokalet med uforrettet sak fordi de ikke fylte intervallkravet.

Den siste store vaksinedagen før jul gikk av stabelen i Orklahallen i dag. Oppslutningen er fortsatt svært høy. Hele 1560 personer fikk vaksine i dag og det meldes om at logistikken fungerer.

- Det er gledelig at over 80 personer som tidligere ikke har vaksinert seg hadde bestilt seg time, sier smittevernoverlege Peter M. Trojanowski, som tar dette som et tegn på at flere har innsett at vaksinering er viktig. Ikke primært mot å bli smittet, men vel så mye for å unngå å få et alvorlig sykdomsforløp.

Endringer skaper misforståelser

Trojanowski poengterer også at noen måtte forlate Orklahallen uten å få satt sin tredje dose i dag, fordi det ikke var gått de nødvendige ukene siden de fikk sin andre dose.

-I hovedsak velger jeg å tro at dette skyldes misforståelser og ikke et bevisst forsøk på å snike i køen, sier smittevernoverlegen, som sier det kan være litt krevende å holde orden når myndighetene stadig endrer lengden på intervallperioden. Alle som ikke fikk tatt vaksinen i dag har nå fått ny og riktig time til dose tre.

Ligger godt an

Det planlegges massevaksinering igjen både torsdag 6. og torsdag 13. januar i Orklahallen. Orkland ligger dermed godt an til å oppfylle regjeringens målsetting om at alle over 45 år skal ha fått tilbud om en tredje dose innen midten av januar måned.

Trojanowski er imponert over den store interessen, og trekker fram at det i de eldste aldersgruppene nå er nesten 100 prosent oppslutning.

Bestill i dag!

Det er åpnet for timebestilling for 6. januar. Er du over 45 år og fikk andre vaksinedose 19. august eller tidligere, kan du nå bestille time digitalt på:

Vaksinebestilling Orkland

Du kan også bestille time ved å ringe vår vaksinetelefon 900 31 260 mandag, onsdag eller torsdag i tidsrommet 10:00 – 14:00.

Takk for at du bidrar!