- Dette er et flott tilbud! Det bidrar til god fysisk helse, samtidig som det er godt for både balansen og humøret.

Det sier Kåre Frengstad (79) fra Fannrem, som var en av de over 60 deltakerne som møtte opp i Orklahallen fredag 24. september da trimtilbudet Sterk og stødig arrangerte jubileumsfest for deltakere, instruktører og innbudte gjester.

Sterk og stødig er for hjemmeboende eldre som begynner å merke ustøhet og redusert gangfunksjon og som er redde for å falle eller som har falt. Tilbudet arrangeres ukentlig flere steder i Orkland.  Du kan lese mer om det her:

Populær jubilant søker flere frivillige

Trim, smil og latter

På jubileumsfesten ble det som seg hør og bør servert kaffe og kaker, men selvsagt ikke uten at de frammøtte måtte gjennom ei lita treningsøkt for å gjøre seg fortjent til serveringen - ti minutter med både bøying, tøying og balanseøvelser. Treningen ble ledet av Karin Fornell Stedenfeldt, en av de frivillige instruktørene som gjennom en årrekke har bidratt til å styrke bein og trene opp balansen for mange eldre.

-Jeg ser jo at det hjelper for de som deltar. Tenk på hvor mange fallulykker vi forebygger med påfølgende sykehusopphold og opptrening. Tenk på hvilke kostnader vi sparer samfunnet for. Dessuten er trim og trening også godt for vår mentale helse og godt for humøret vårt, sier Stedenfeldt.

Blomster, sang og taler

På festen var det som seg hør og bør både blomsteroverrekkelser og taler. Lisa Ofstad hilste fra Orkdal sanitetsforening, som har vært med å bidra til tiltaket i flere år. Vår lokale artist Kristian Raanes hadde funnet fram noen riktig så fine sanger fra både norsk visekunst og eget musikalsk skattkammer. På sin gode og lune måte imponerte han med gitarspill og sang og bidro til en riktig så fin og hyggelig stemning rundt kaffebordene.

Bli med?

Det er liten tvil om at dette trimtilbudet er et svært godt tilbud som egner seg svært godt for alle eldre som kjenner at kroppen gradvis blir svekket. Kunne dette være noe for deg? Ikke nøl med å ta kontakt med Sterk og stødig.

-Det er bare å ringe oss på telefon 948 23 420 for å få mer informasjon, sier Kirsten Singsaas Sundsøy, som er koordinator for tilbudet i Orkland.