Siden siste oppdatering har Orkland kommune fått registrert fem nye positive koronatilfeller. Alle er kjente nærkontakter av allerede påvist smittede personer. Det er relativt mange barn og unge i de siste utbruddene og vi oppfordrer både foreldre og unge til å følge god med på eventuelle symptomer.

De smittede følges opp i hjemmet av kommune og fastlege. Ett av tilfellene har en avklart relasjon til det store utbruddet vi har i Orkland. De fire andre ser ut til å ha en relasjon til en annen enkeltcelle og kartleggingsarbeidet pågår. Totalt har vi nå hatt 200 personer med smitte siden pandemien startet.

Fire av de smittede er tenåringer, mens en person er i trettiårene. På bakgrunn av de siste positive tilfellene er en avdeling ved Årlivoll barnehage satt i smittekarantene. Totalt ti barn og fire ansatte er definerte nærkontakter. Foreldre har fått egen informasjon fra barnehagen om situasjonen. I tillegg til de berørte i barnehagen settes også ti øvrige personer i smittekarantene.

De siste utbruddene har i særlig grad rammet barn og unge. Vi ønsker derfor at både foreldre og unge følger ekstra godt med på eventuelle symptomer. Er du i det minste tvil anbefaler vi at du bestiller en koronatest. Den kan du bestille på vår koronatelefon 900 31 260. Tjenesten er åpen alle hverdager fra klokken 10:00 til 14:00. Du kan også bestille testen på våre hjemmesider:

Bestill koronatest

Takk for at du bidrar!