Vi rapporterte om en positiv hurtigtest i går. Dette er nå et bekreftet smittetilfelle etter positiv PCR-test analysert av St. Olavs. I samme husholdning som dette bekreftede smittetilfellet har tre personer testet positivt på hurtigtest. Personene var allerede i karantene og ingen flere trenger å gå i karantene som resultat av dette. I tillegg har vi en positiv hurtigtest relatert til utbruddet i Midtre Gauldal. Her settes fem orklendinger i karantene.

Personen med positiv PCR-test er nærkontakt til et tidligere smittetilfelle. Dette er et barn som har lettere symptomer. Barnet følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege. I og med at barnet allerede var i karantene, så trenger ingen flere å bli satt i karantene. Dette er Orkland sitt 120. smittetilfelle. De tre andre i husholdningen som testet positivt på hurtigtest var allerede i karantene. Heller ikke for disse personene trenger noen flere å gå i karantene. Vi får svar på PCR-test for disse tre i løpet av morgendagen.

Den siste positive hurtigtesten er en mann i 40 årene. Opprinnelsen er fra utbruddet i Midtre Gauldal. Han har lettere symptomer og følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege. På bakgrunn av positiv hurtigtest settes rutinemessig fem personer i smittekarantene. Om dette tilfellet bekreftes med positiv PCR-test, så blir dette det tredje positive tilfellet relatert til utbruddet i Midtre Gauldal.

Til sammen 15 orklendinger sitter i karantene på bakgrunn av smitte relatert til utbruddet i Midtre Gauldal.

Vi har fått svar på alle prøvene fra i går. Vi venter på svar fra cirka 60 tester som ble tatt i dag. Situasjonen vurderes fortsatt som oversiktelig.

Takk for at du bidrar!

Tidligere saker:


orkland.kommune.no/korona