Vi har i løpet av dagen fått ytterligere tre nye positive hurtigtester. Åpningstid for koronatelefonen 900 31 260 forlenges til klokken 19:00 tirsdag kveld. Det blir jobbet utover kvelden og natten med smittesporing og testing. Vi venter fortsatt på over 100 prøvesvar.

Åpningstid for koronatelefonen onsdag, torsdag og fredag denne uka utvides til å være mellom klokken 09.00-14.00 (ordinært klokken 10:00-14:00). Vi tar stilling til på fredag videre åpningstid.

Status per nå er at Orkland det siste døgnet har hatt en positiv PCR-test og ni positive hurtigtester. Disse 10 positive prøvene gjelder fem voksne og fem barn.

Situasjonen tyder på at det kan være et nytt utbrudd. Det kan være forskjellige muligheter for opprinnelse til utbruddet. Cirka 135 personer er satt i karantene så langt. Vi forventer flere positive tester og at flere må i karantene.

Situasjonen vi står i nå er en viktig påminning om at det fortsatt er viktig å følge generelle smittevernreglene og at vi vurderer behovet for reiser og begrenser antall nærkontakter.

Vi minner om reglene som gjelder for de ulike karantenevariantene:

Det er fortsatt ikke lokal forskrift eller lokale anbefalinger i Orkland. Det er de nasjonale rådene og reglene som gjelder:

Informasjon om anbefalinger, regler og karantenevarianter på andre språk:

Vi vil komme tilbake med mer informasjon i morgen.

Takk for at du bidrar!


orkland.kommune.no/korona