De fire hurtigtestene vi fortalte om i oppdateringen på torsdag er nå som forventet bekreftet av PCR-test analysert av St. Olavs. Alle personene var allerede i karantene og ingen flere trenger å gå i karantene som følge av disse prøvesvarene. Regjeringen informerte i går om at de fortsetter gjenåpningen av Norge. Situasjonen i Orkland er fortsatt oversiktelig.

Oppdatering torsdag 17. juni:

De fire som nå er bekreftet smittet fordeler seg slik i alderskategoriene:

  • En i alder 0-10 år
  • En i alder 10-20 år
  • En i alder 30-40 år
  • En i alder 40-50 år

Alle fire har lettere symptomer og følges opp hjemme av kommune og fastlege. Tre av smittetilfellene er i samme husholdning som en tidligere påvist smittet person, mens den fjerde er smittet via utbruddet i  Midtre Gauldal. Dette utbruddet berører mange kommuner. Orkland har til sammen hatt 124 smittetilfeller.

Ellers har regjeringen informert om at Norge går inn i tredje gjenåpningsfase – vi anbefaler at alle setter seg inn i endringene:

Det presiseres at de endrede anbefalingene gjelder allerede nå, men at det som er regulert i forskrift ikke endres før søndag 20. juni kl. 12.00. Orkland kommune følger nasjonale råd, anbefalinger og forskrift. Orkland kommune har per i dag ingen lokal forskrift eller lokale anbefalinger.

Takk for at du bidrar!


orkland.kommune.no/korona