Siden oppdateringen i går har vi fått registrert fem nye positive PCR-prøver i Orkland. Tre er nærkontakter av allerede påvist smittede og var i karantene. Et tilfelle hadde positiv hurtigtest i går og er allerede satt i karantene. Vi er i ferd med å kartlegge det siste tilfellet nå.

Tre av de smittede er en del av det av det store utbruddet, som nå teller 64 tilfeller. De to øvrige har vi foreløpig ikke funnet opprinnelsen til.  Intervju og smittesporingsarbeid pågår.

De smittede er i ulike aldersgrupper:

  • 0-10 år 1 person
  • 20-30 år 1 person
  • 30-40 år 2 personer
  • 40-50 år 1 person

Totalt har vi nå konstatert 205 tilfeller av koronasmitte i Orkland siden pandemien startet.

En positiv nyhet er at svært mange dag-7-tester nå er negative. Imidlertid berører det store smitteutbruddet så mange husholdninger at vi ikke kan utelukke flere smittetilfeller i løpet av de neste dagene. I dag har vi tatt cirka 70 tester, og venter på fem prøvesvar fra i går.

En person som nå har fått påvist covid-19 har vært innom Damphuset på Orkanger i tidsrommet 13:30-14:30 onsdag 7. juli. Har du vært gjest innendørs på Damphuset i dette tidsrommet må du være oppmerksom. Hvis du får symptomer må du holde deg hjemme og bestille deg en koronatest.

Nyt godværet i ettermiddag - Takk for at du bidrar!