Fredag kveld har vi fått bekreftet ytterligere fem positive prøvesvar relatert til det siste smitteutbruddet. Samtlige var kartlagt av kommunen og plassert i karantene.

De fem er kjente nærkontakter til smittet person. De smittede fordeler seg aldersmessig slik:

  • 3 personer i aldersgruppa 10 til 20 år
  • 2 personer i aldersgruppa 50-60 år

Samtlige følges opp av kommunen og fastlege. Det siste utbruddet har så langt medført 43 smittede. Det relativt høye antall smittede og nærkontakter betyr at vi må forvente ytterlige positive prøver i de nærmeste dagene. Som følge av utbruddet stenger Orkanger barnehage fra mandag 5. juli. Alle berørte har fått egen informasjon om dette.

Det totale antall personer som har vært smittet av covid-19-viruset er nå kommet opp i 172 i Orkland siden mars 2020.

Alfa-varianten

St. Olavs hospital foretar sekvensering av covid-19-prøver. Det betyr at de kartlegger rekkefølgen på den genetiske koden for viruset for å finne ut av hvilken type virusvariant som er i omløp. Analyser av elleve prøver tatt i Orkland viser at det er alfa-varianten som er på ferde. Det er virusvarianten som tidligere ble omtalt som den britiske, og som er den dominerende i Norge nå.

Søndagsåpen koronatelefon

Vi minner om at vår koronatelefon 900 31 260 er åpen på søndag i tidsrommet 12:00 – 16:00. Får du symptomer skal du ikke nøle med å kontakte oss for å bestille test.

Vi vil komme tilbake med ytterligere informasjon gjennom helga ved eventuelle nye smittetilfeller. Nyt sommerværet og ta vare på hverandre!

Takk for at du bidrar!


orkland. kommune.no/korona